[Etap I] Ciepła woda w mieszkaniu / długie czekanie na ciepłą wodę - Piasta Towers
[Etap I] Ciepła woda w mieszkaniu / długie czekanie na ciepłą wodę - Piasta Towers
Hej, czy u Was też trzeba tak długo czekać na ciepłą wodę?:D straszna "zwłoka" jest przynajmniej u nas... zastanawiam się czy to "normalne" w naszym budynku...?
Re: [Etap I] Ciepła woda w mieszkaniu / długie czekanie na ciepłą wodę - Piasta Towers
Hej. Nam powiedziano, że na początku tak jest, bo woda nie jest na bieżąco pobieranavi zanim przeplynie przez rury to chwila mija. Ale u nas z czasem jak mieszkamy to ten problem zniknął, bo woda jest na bieżąco używana.
Re: [Etap I] Ciepła woda w mieszkaniu / długie czekanie na ciepłą wodę - Piasta Towers
A u nas jest różnie. Czasami szybko leci ciepła, ale niekiedy naprawdę długo trzeba poczekać.
Nie wiem od czego to zależy.
Nie wiem od czego to zależy.
W mieszkaniu nie powinno się czekać zbyt długo na wodę, ona powinna cały czas krążyć w instalacji i to co najwyżej kwestia spuszczenia zimnej wody znajdującej się w rurce pomiędzy pionem a mieszkaniem, a nie pomiędzy wymiennikownią w piwnicy, a mieszkaniem 

U nas też z ta woda jest różnie zwłaszcza w kuchni w łazience nawet ok ....ale nie powinno tak być że musi polecieć kilka litrów wody zanim poleci ciepła ...to jest nasza strata bo za każdy krople wody płacimy , myślę że trzeba ich nękać i niech coś poradzą z tym problemem .... znam dużo użytkowników wody z MPECu i otwierają kurek i odrazu ciepła woda leci .a u nas jest inaczej
Trochę niepokojące. Też sprawdzimy. Tu gdzie obecnie mieszkamy nie zdąży nawet litr wody przelecieć i jest już prawie wrzątek
Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”