Wentylacja w łazience i dochodzący z niej szum - osiedle Piasta Towers (etap I)
Wentylacja w łazience i dochodzący z niej szum - osiedle Piasta Towers (etap I)
Czy u Was w łazience też słychać nieustanny szum, jakby wciąż chodził wiatrak lub coś takiego?
Re: Wentylacja w łazience i dochodzący z niej szum - osiedle Piasta Towers (etap I)
Tak, u nas jest szum i w łazience i w kuchni. Prawdopodobnie przez to, że wentylacja jest mechaniczna. Trochę dziwi mnie to rozwiązanie - może skutecznie odprowadza powietrze do góry, ale nie spotkałem się nigdy wcześniej, żeby tak głośno szumiało.
Re: Wentylacja w łazience i dochodzący z niej szum - osiedle Piasta Towers (etap I)
A wymienialiście kratki wentylacyjne? My daliśmy sobie płaską kratkę w kuchni to szum niesamowity. Przy tych wypukłych od dewelopera jest dużo ciszej.
-
My przenosilismy wentylacje w kartongipsie i założyliśmy płaska kratkę i szumi strasznie.
Witam nie bardzo wiedziałem gdzie umieść ta sprawę więc wcisnolem tutaj... W łazience mam problem z parą... po wzieciu prysznica(kabina prysznicowa) mam wszystko zaparowane płytki lustro meble wszystko mokre. Czy miał ktoś podobny problem
U nas jest to samo. Próbowalismy różnych rzeczy ale ogólnie jest dramat. Jakby wentylacja w ogóle nie działała mimo że ja słychać.
No właśnie wentylacja pracuje cug jest.... Chcę wymienić ta kratkę wentylacyjna na większą że by powietrze miało więcej miejsca do ucieczki... Ale ogólnie już nie wiem jak z tematem sobie poradzić
U nas tez jest para po kąpieli. Bo to raczej normalne. Ale po 5 minutach odparowuje wszystko
Wcale nie jest to normalne przy sprawnie działającej wentylacji - z tego co piszecie, aktywnej i odpowiednio dobranych drzwiach do łazienki (z kratką / otworami na dole drzwi). Należy sprawdzić cug tej wentylacji odpowiednim urządzeniem - mikromanometrem (miernikiem cugu). Robi się takie badania cyklicznie w blokach, również przy odbiorach.
Czytanie nie boli: wentylacja.org.pl/pages-72.html
Normy: wentylacja.org.pl/pages-68.html
Czytanie nie boli: wentylacja.org.pl/pages-72.html
Normy: wentylacja.org.pl/pages-68.html
[quote="pawel111"]Wcale nie jest to normalne przy sprawnie działającej wentylacji - z tego co piszecie, aktywnej i odpowiednio dobranych drzwiach do łazienki (z kratką / otworami na dole drzwi). Należy sprawdzić cug tej wentylacji odpowiednim urządzeniem - mikromanometrem (miernikiem cugu). Robi się takie badania cyklicznie w blokach, również przy odbiorach.
Dzięki za lekturke
Czyli w moim przypadku, wpływ na to może mieć skrzydło drzwiowe które ma za małe otwory, bo dość szybko odparowuje.
Ale także zauważyłem ze ten problem z parą zaczął się jak przysłoniłem wywietrzniki w oknach.
Dzięki za lekturke

Czyli w moim przypadku, wpływ na to może mieć skrzydło drzwiowe które ma za małe otwory, bo dość szybko odparowuje.
Ale także zauważyłem ze ten problem z parą zaczął się jak przysłoniłem wywietrzniki w oknach.
Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”