Witam
korzysta już ktoś z naszego operatora internetia na osiedlu ? z tego co wyczytałem jest to spółka NETII - przed wjazdem na osiedle przy salonie KIA jest wielki bilbord 49,90 za 100mb + tv ma ktoś ten pakiet ??
Operator Internetia / dostawca internetu na osiedlu Ozon - opinie na forum
Re: Operator Internetia / dostawca internetu na osiedlu Ozon - opinie na forum
Ja się zastanawiam nad tym bo z UPC mi napisali, że musiałaby wpłynąć prośba od zarządcy, żeby w ogóle rozpatrzyli wniosek o podłączenie ich na osiedlu. Natomiast w blokach są ulotki 39zł internet + tv z netii.
Upc niestety tam nie dochodzi. Trzeba bedzie zdecydowac sie na ta netie, ale te 40zl to sciama (chyba, ze jakis pakiet mini)
wchodzilam na strone to pakiet 112 kanalow plus net ok 100mb/s wychodzi 80zl/mies 

Narazie UPC tam nie ma, myślę, że trzeba zarządcy zgłosić bo w UPC wypełnia się takie specjalne wnioski o przyłączenie budynków. Takie coś najlepiej byłoby załatwić, UPC trochę wg. mnie bardziej sprawdzony niż Netia.
Osobiście też wolę UPC, chociaż tak naprawdę różnica między operatorami nie jest duża. Ważne jest co innego: w blokach, gdzie jest i Netia i UPC, obaj operatorzy mają tendencję do oferowania lepszych promocji i dawania korzystniejszych ofert. Więc chociażby dlatego warto prosić o podłączenie również drugiego operatora.
nikt nie odpowiadał przez dłuży czas... zdecydowałem sie na 900 mbit/s bo pracuje zdalnie i ważny jest dla mnie dyzy up link. z rozmowy z technikami wykonywalnymi instalacje dowiedziałem się ze na bloku 31 jest jakiś agregacyjny 10Gb tak ze ma być ok... po próbie speedtest'em 897 mbit/s pobieranie 102 mbit/s ale to na kompie z dyskami ssd Tv nie testowałem bo nie mam jeszcze tv
ps ktoś już mieszka na stałe na ozonie ??

Ja to mam, żadna ściema z tym 39,90...
Tylko nie patrz na stronie tylko dzwon do przedstawiciela is od dogadaj.
Na stronie masz ogólne oferty dla całego kraju.
Ja mam za 39,90 neta 50 Mb/s + tv osobista czy jakoś tak. W każdym razie w tej cenie mam 50 podstawowych kanałów + wszystkie sportowe: Polsaty, eleveny, eurosporty itp
W tej kwocie możesz wybrać inne pakiety tenatyczne. Płacisz za to co oglądasz. Ja jestem zadowolony.
Tylko nie patrz na stronie tylko dzwon do przedstawiciela is od dogadaj.
Na stronie masz ogólne oferty dla całego kraju.
Ja mam za 39,90 neta 50 Mb/s + tv osobista czy jakoś tak. W każdym razie w tej cenie mam 50 podstawowych kanałów + wszystkie sportowe: Polsaty, eleveny, eurosporty itp
W tej kwocie możesz wybrać inne pakiety tenatyczne. Płacisz za to co oglądasz. Ja jestem zadowolony.
Inny operator na razie nie będzie wchodził chyba w rachubę,Netia wykonała instalacje na swój koszt ,tak teraz się praktykuje,a nie ma wolnej linii (przyłącza).UPC wykonuje technologią inwazyjną ,a ze względu na gwarancje deweloper nie zgodzi się na kucia i wiercenia.
Linia satelitarna nie wchodzi w rachubę,nie można podłączyć pod nią innych operatorów , a to ze względu na to że niektórzy mieszkańcy mogą mieć dekodery NC+,lub POLSATU. lub są zainteresowani odbiorem telewizji cyfrowej naziemnej( ustawa o mediach zapewnia dostęp )
Sam jestem zainteresowany dobrym netem na światłowodzie, nie miałem do czynienia z NETIĄ wiec może będzie dobrze w końcu to 187 lokali wiec operator musi dbać
Linia satelitarna nie wchodzi w rachubę,nie można podłączyć pod nią innych operatorów , a to ze względu na to że niektórzy mieszkańcy mogą mieć dekodery NC+,lub POLSATU. lub są zainteresowani odbiorem telewizji cyfrowej naziemnej( ustawa o mediach zapewnia dostęp )
Sam jestem zainteresowany dobrym netem na światłowodzie, nie miałem do czynienia z NETIĄ wiec może będzie dobrze w końcu to 187 lokali wiec operator musi dbać
-
A czy ta oferta netii to jest czyste 39,90 czy są jakieś dodatkowe opłaty np. za utrzymanie linii / wzrost opłaty po pół roku? Orientował się ktoś może? (Interesuje mnie oferta tylko internetu, bez tv/telefonu).
Witam
Czy ktoś już ma NETIE i jak się sprawuje,bardziej chodzi mi o internet,okablowanie mamy rozprowadzone po pokojach, czy linie w pokojach działają?
Czy ktoś już podpinał się pod satelitę chodzi mi o dekoder NC+,antena podobno jest na dachu 120 cm.
Czy ktoś już ma NETIE i jak się sprawuje,bardziej chodzi mi o internet,okablowanie mamy rozprowadzone po pokojach, czy linie w pokojach działają?
Czy ktoś już podpinał się pod satelitę chodzi mi o dekoder NC+,antena podobno jest na dachu 120 cm.
Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”