Inwestycja Piedmont No11 Kraków Śliska 7 - opinie na forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Ania87

Inwestycja Piedmont No11 Kraków Śliska 7 - opinie na forum o inwestycji

Postautor: Ania87 » 22 lut 2018, 10:35

Witam! Czy ktoś może przyglądał się bliżej inwestycji Piedmont No11 piedmont.pl ? Fajna lokalizacja, ale budynki umiejscowione dość blisko siebie. Czy moglibyście podzielić się jakąś opinią na temat developera?

slawek

Re: Inwestycja Piedmont Kraków Śliska 7 - opinie na forum o inwestycji

Postautor: slawek » 22 lut 2018, 22:01

Faktycznie ciekawa inwestycja się chyba zapowiada w niezłej lokalizacji - Piedmont Kraków, niedaleko od centrum miasta, z niezłym dostępem do komunikacji publicznej. Jeśli chodzi o jeżdżenie własnym samochodem, to okolica jest mocno zakorkowana i to pewnie się szybko jakoś specjalnie nie zmieni. Szkoda, że nie udało mi się znaleźć lepszej wizualizacji stawianych bloków, bo jednak na tej poniżej nie widać całości. Chociaż też budynki wydają się być całkiem blisko od siebie, przynajmniej takie mam opinie, ale może tak to tylko wygląda na tych grafikach, no i ciekawe czy będą tam też takie drzewa. Mieszkań jest tam chyba ponad 80, więc wybór jest całkiem spory. Jednak są to raczej małe mieszkania w Krakowie, wiele poniżej 30 metrów kwadratowych, choć są też pojedyncze rodzynki, które mogą mieć nawet ponad 130 metrów kwadratowych.

Obrazek
Wizualizacje ze strony inwestora

Ktoś może wie coś więcej o tym, jakie mają być ceny mieszkań w Podgórzu w inwestycji Piedmont No 11, pewnie zwłaszcza te małe mieszkania, to raczej tanie nie będą, ktoś podzieli się jakimiś informacjami na ten temat na forum :?: Zastanawiam się też nad deweloperem, niewiele znalazłem o nim danych, czy to buduje jakaś spółka celowa powołana do realizacji tej inwestycji? Jak to wygląda?

Matt.

Postautor: Matt. » 05 kwie 2018, 10:04

Ceny startują od około 9000, co przy tej lokalizacji jest niezwykle atrakcyjną ofertą. Nieco zabiła mnie cena miejsca parkingowego.

Układ niektórych mieszkań to jakiś kosmos. Mi udało się znaleźć całkiem dobrą opcję.

Kontakt z deweloperem super, a inwestycja coraz bardziej pnie się w górę.

Faktycznie, odległości między budynkami są bardzo małe, w granicy 10 metrów ale ktoś, kto kupuje mieszkanie w starym podgorzu, raczej nie kupuje go z myślą o spędzaniu w nim całych dni, a traktuje to miejsce jako świetną bazę wypadową do normalnego, miejskiego zycia.

Nowy

Postautor: Nowy » 05 kwie 2018, 12:23

Matt. pisze:Nieco zabiła mnie cena miejsca parkingowego.

To w takim razie ile trzeba tam zapłacić za miejsce postojowe? I to nic dziwnego, że im bliżej centrum Krakowa, tym droższe miejsca :)

Masz jakieś zdjęcia z budowy i wrzucisz na forum?

pozdro

Postautor: pozdro » 05 kwie 2018, 12:28

Ja wiem czy im bliżej centrum wyższe ceny miejsca postojowego mają uzasadnienie, zapewne zakładają, że kupuje bogatszy klient i można wynająć osobom trzecim. Bo w sumie tak z perspektywy kupującego dla siebie mieszkanie to przy podwyżce SPP do 10zł/1h parkowania to raczej mieszkańcy mają gwarancje miejsca postojowego w okolicy.

kwk

Postautor: kwk » 05 kwie 2018, 13:42

Ja też jestem ciekaw ceny za miejsce postojowe, bo akurat do tego etapu nie dotarliśmy :)

Tam wg rzutu, jest ok. 6 metrów od budynku C do granicy działki w niektórych miejscach z każdej ze stron. Samo otoczenie (przedszkole / dom i z drugiej strony chyba mało urodziwa ściana budynku. W budynku C były ceny bliżej 8kzł/m^2.

Matt.

Postautor: Matt. » 05 kwie 2018, 15:38

Jeśli dobrze pamietam 59 tys za miejsce.

bieniu

Postautor: bieniu » 08 cze 2018, 16:50

Otrzymałem umowe deweloperską i jedyne co mnie martwi to że jest ona podpisywana ze spółką komandytową (Celową) Apartamnety ICS systems a nie z samym deweloperem Forbau. Deweloperzy często trworzą spółki celowe na czas budowy a po oddaniu mieszkań spółka jest likwidowana i nie ma komy zgłaszać rękojmi czy gwarancji jak np. dach przecieka. Jak się wejdzie na stronę spółki www.icssystems.pl to nie ma tam dokładnie nic co by mogło dokumentować historię tej spólki. Kilka wzniosłych słów o spółce , takie masło maślane. Z drugiej strony firma architektoniczna jest ok, ma kilka realizacji w Krakowie tak samo jak sam deweloper Forbau.
Co o tym myślicie?

neo

Postautor: neo » 09 cze 2018, 10:46

Nie pomyliłeś przypadkiem generalnego wykonawcy z deweloperem? :)

Matt.

Postautor: Matt. » 10 cze 2018, 11:35

Tak. ForBau jest głównym wykonawcą.

W temacie dewelopera, to prawda. 0 informacji gdziekolwiek. Oglądałem ich wcześniejsze nadbudowy i rewitalizacje w rejonie Podgorza, wyglada to na prawdę Ok. Pociesza mnie fakt, ze jest to ich pierwsza duża inwestycja i powinni przyłożyć się do tematu, aby wyrobić sobie dobrą opinię.

Jedna sprawa. Przygotuj się na masę nerwów i czasu, jeżeli finansoujesz zakup kredytem. U mnie od podpisania umowy rezerwacyjnej, przez umowę deweloperska do wyjaśnienie formalności przez dewelopera z bankiem mija 4 miesiąc. Być może w poniedziałek będę miał gotowa umowę kredytową, pomimo mojej pełnej wiarygodności i braku problemów z moimi dokumentami.

Mimo wszystko, kontakt z pracownikami uważam za na prawdę sympatyczny i rzeczowy a w od czasu mojego szukania odpowiedniego mieszkania masa kolejnych się sprzedała.

Btw. Nie masz wrażenia, ze ostatnim czasem coś przystopowalo z tempem prac?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”