Deweloper DES
Deweloper DES
Proszę o wyrażanie swoich opinii na temat dewelopera DeS
Re: DEWELOPER DES
Deweloper niegodny zaufania, terminy niedotrzymane, zmiany w projekcie osiedla i utrudniony kontakt z biurem sprzedaży po zakupie mieszkania. ODRADZAM biznesów z tym deweloperem.
Re: Deweloper DES - opinie o firmie
Trochę dziwnie tak, zadawać pytanie na forum o dewelopera i później sobie na nie samemu odpowiadać
Do tego przydałoby się jednak trochę konkretów. Chyba lepiej by było, gdyby na forum były konkrety, nikt nie chce, żeby zrobiła się z tego hejterska nawalanka.

iti pisze:Trochę dziwnie tak, zadawać pytanie na forum o dewelopera i później sobie na nie samemu odpowiadaćDo tego przydałoby się jednak trochę konkretów. Chyba lepiej by było, gdyby na forum były konkrety, nikt nie chce, żeby zrobiła się z tego hejterska nawalanka.
Wszystko po to by nikt nie popełnił tego samego błędu co ja.
-Ogromne opóżnienia
-usterki w mieszkaniu nie naprawione a jest ich mnóstwo
-brak działającej anteny tv
-osiedle na zewnątrz budynku niewykonczone (brama,droga, parkingi, zielen, lampy itd)
-pomieszane przewody do ogrzewania
-elektryka 1cm pod tynkiem
i wiele innych.
W pelni sie zgadzam. Pojsc pod sklep na osiedlu, znalezc kilka pijaczkow i zbuduja budynek oraz zrobia instalacje bardziej profesjonalnie niz DES. W mieszkaniach z roznych przyczyn nie dziala ogrzewanie. Byly duze problemy i musialismy dlugo walczyc o ciepla wode. Stolarka fatalnie wykonana. Brakujace czesci kaloryferow, drzwi,... Winda dziala statystycznie co drugi - trzeci dzien. (Jesli zapytacie biuro sprzedazy, to jest w pelni sprawna, tylko czasami nie dziala). Piszac do dewelopera pisma, to albo brak odpowiedzi, albo ma sie wrazenie, ze rozmawia sie z mentalnie niepelnosprawna osoba. Z rzeczy wykonanych przez dewelopera niestety na razie nie dziala nic. Nie ma chociaz jednej umowy, ktora zostalaby przez nich dotrzymana. Na pytanie, dlaczego termin nie zostal dotrzymany, odpowiadaja arogancko, bez szacunku, wola ustalic nowy termin, ktory rowniez nie bedzie dotrzymany. Slowa przepraszamy nie ma, jest tylko arogancki prawnik, ktory uwaza, ze przez nauczone prawnickie formulki i powtarzanie tych samych zdan w kolko, bedzie wygladal powaznie. Buda wygladajaca jak kebab I palacy aroganccy pracownicy (przed podpisaniem umowy sa mili) = Biuro Sprzedazy. Jesli Panstwo szukacie profesjonalnego podejscia do klienta, doswiadczenia i prawdomownych ludzi, to o DESie szybko zapomnijcie. Kto lubi placic slone pieniadze za mieszkanie, a w zamian dostac fige z makiem - tak, DES bedzie wtedy odpowiednim partnerem do rozmowy.
Nie dajcie sie zrobic tak jak ja i moje partnerka... podpisujac z nimi umowe wierzylismy, ze spelniamy marzeniem o mieszkaniu. Coz za ironia, kiedy sen staje sie koszmarem z ktorego nie ma juz wyjscia. Cofajac sie w czasie - nie podpisalibysmy tej cholernej umowy!
Po wiecej informacji polecam odwiedzic ten watek:
viewtopic.php?f=5&t=394&start=180
Nie dajcie sie zrobic tak jak ja i moje partnerka... podpisujac z nimi umowe wierzylismy, ze spelniamy marzeniem o mieszkaniu. Coz za ironia, kiedy sen staje sie koszmarem z ktorego nie ma juz wyjscia. Cofajac sie w czasie - nie podpisalibysmy tej cholernej umowy!
Po wiecej informacji polecam odwiedzic ten watek:
viewtopic.php?f=5&t=394&start=180
: DEWELOPER DES
Proszę uważać na tego dewelopera. Oddał ostatnio inwestycje "Bronowickie Ogrody ". Opóźnienie w oddaniu mieszkań pół roku. Właścicielom zawyżył metraż i każe dopłacić ok 30 tys. W końcowej fazie inwestycji niedorobki i duże oszczędności na elementach wspólnych. Ogródki nierówne i nie wypoziomowane do płaszczyzny mieszkań, brak murkow oporowych a jak już są to najtańszym kosztem. Balustrady miały być szklane są metalowe najtańsze. Nie polecam i odradzam współpracy z tym deweloperem.
Kolejna odsłona dewelopera DES. Mieszkańcy ul. Stawowej inwestycja DES otrzymali zupełnie inne mieszkania i zagospodarowanie przestrzenne niż na prospektach i wizualizacjach. Prawdopodobnie sprawa skończy się w sądzie. Uważajcie na tego dewelopera. Oszuści i minimaliści. Oszczędzają na wykończeniu zewnętrznym kosztem mieszkańców. Oszukali nas na metrażu i każą dopłacać po 25 tys. Proszę uważać
Zdecydowaliśmy się zakupić mieszkanie właśnie u tego devolopera. Poleciła mi ich znajoma. Według mnie t uczciwa firma, ludzie bardzo uprzejmi, pomocni. Widziałam mieszkania jakie robili i wydaje mi się że jest wszystko ok.
-
Re: Deweloper DES
Developer jak najbardziej godny polecenia, mieszkania oddają w terminie, wszystko zrobione według projektu, mieszkanie dobrze wyciszone, funkcjonalne, dobra lokalizacja. Ceny może i wysokie no ale w końcu to Kraków.. 

-
Re: Deweloper DES
Mieszkanie kupione w terminie, mamy sypialnie, dwa pokoje dla dzieci, kuchnie, łazienkę, garderobę i małą osobną toaletę. Wszystko rozmieszczone bardzo dobrze, mieszkanie funkcjonalne i przestronne, mamy dużo miejsca. Polecamy 

Wróć do „Opinie o deweloperach i generalnych wykonawcach budujących mieszkania i biura”