Zagospodarowanie terenu i rozwiązania komunikacyjne wokół osiedla Ozon Kraków

Forum mieszkańców inwestycji Osiedle Ozon w Krakowie. Służy omawianiu spraw związanych z osiedlem budowanym przez dewelopera Megapolis oraz dzieleniu się opiniami i informacjamii na jego temat.
oxygen

Zagospodarowanie terenu i rozwiązania komunikacyjne wokół osiedla Ozon Kraków

Postautor: oxygen » 16 kwie 2017, 22:24

Mnie osiedle Ozon w Krakowie zastanawiało, udało mi się dotrzeć do takie mapki, jak ta poniżej, na której widać to, jak ma tam przebiegać linia tramwajowa na Górkę Narodową, która ma powstać w najbliższych latach :) Z jednej strony oczywiście dobrze, że tramwaj powstanie, bo to polepszy skomunikowanie tej okolicy z resztą miasta, choć może też być głośno przez to, przynajmniej w części mieszkań, choć dzisiaj już nieco inaczej chyba buduje się takie rzeczy, choć one z czasem też się zużywają :) Zastanawiam się czy deweloper Megapolis tu pomyślał, i od strony linii tramwajowych, w mieszkaniach zostaną zamontowane okna o podwyższonych parametrach akustycznych, wydaje mi się, że tak to się teraz powinno robić :)

Obrazek

Inna sprawa, że wychodzi na to, że bloków będzie tam całkiem dużo, bo nie tylko Ozon Megapolis tam powstaje, ale jest już w zasadzie gotowy pierwszy budynek osiedla Banacha Activ, a powstają cały czas kolejne. Mam tam wstępnie zarezerwowane mieszkanie, ale też mam sporo wątpliwości, niby do centrum nie jest daleko w linii prostej, ale jednak trzeba się przedostać alejami 29 Listopada, co nie jest proste w godzinach szczytu, niby ta droga ma być przebudowywana, ale kiedy i jak to wyjdzie, to trudno powiedzieć... No i sama okolica, nad tą też mam sporo wątpliwości. Choć z kolei udało mi się znaleźć układ mieszkania, który by mi odpowiadał :)

oxygen

Re: Zagospodarowanie terenu i rozwiązania komunikacyjne wokół osiedla Ozon Kraków

Postautor: oxygen » 08 lip 2018, 23:52

Z tego, co ostatnio widziałem, to wszystko wskazuje na to, że budowa może ruszyć jeszcze w tym roku, w czwartym kwartale tego roku, więc jest nadzieja, że faktycznie linia tramwajowa na Górkę Narodową powstanie w jakiejś dającej się ogarnąć perspektywie :) Ciekawe co zrobią wcześniej, czy ta linię, czy przebudują al. 29 Listopada.

Wróć do „Osiedle Ozon od Megapolis Deweloper - forum mieszkańców inwestycji”