River Park Kraków / Imperial Capital deweloper - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
megi

River Park Kraków / Imperial Capital deweloper - opinie na forum

Postautor: megi » 15 wrz 2025, 14:04

Wygląda na to, że jeszcze jedna inwestycja w Krakowie będzie ruszała, a będzie ją realizował deweloper Imperial Capital, projekt ma się nazywać River Park i w zasadzie, to niewiele o nim wiadomo, bo to jeszcze zapowiedź przedpremierowa. Ale na wizualizacji wygląda na to, że będą to jakieś bliźniaki / szeregówki, albo takie niewielkie bloko-domki z mieszkaniami różnymi na różnych kondygnacjach. Ktoś się może orientuje, jaka to lokalizacja będzie? To faktycznie jeszcze w Krakowie zbudują czy już gdzieś poza miastem?

patomieszkaniec

Re: River Park Kraków / Imperial Capital deweloper - opinie na forum

Postautor: patomieszkaniec » 15 wrz 2025, 14:13

Obrazek

na imperialcapital.pl jest wzmianka, że to na ul Truszkowskiego

Nowy

Postautor: Nowy » 12 paź 2025, 21:49

Na stronie inwestycji podają, że to już ma premierę, ale trzeba podać dane i wtedy coś więcej mają powiedzieć. Jak na razie są podane następujące informacje o inwestycji River Park w Krakowie.

• Powierzchnie mieszkań: 71 - 100 m2
  • Koniec budowy: III kw. 2027
Te Bronowice to też są dosyć odległe, jak spojrzałem na okolicę, to sporo typowej zabudowy łanowej. A tu chyba to nie będą domki / bliźniaki / szeregówki, tylko domki z mieszkaniami osobnymi. Ciekawe czy będą garaże czy samochody pod chmurką.

Ale patrzą na wizualizację, to projekt całkiem mi się podoba. Na plus też to, że niedaleko jest tam Park Rzeczny Tetmajera - bardzo urokliwe miejsce.

humbak

Postautor: humbak » 13 paź 2025, 11:33

za to już mniej urokliwe w tej okolicy są nisko latające samoloty
zwykle słysze, że da sie do tego przyzwyczaić, ale nie wiem czy tak faktycznie jest, czy ludzie mowią tak bo nie chcą sobie obrzydzać miejsca/życie i troche sami siebie próbują oszukiwać

white lily

Postautor: white lily » 15 paź 2025, 19:04

Mieszkałam kiedyś w okolicy galerii Bronowice i potwierdzam, że do hałasu samolotów można w zupełności przywyknąć. Po czasie mózg już chyba nie rejestruje tego lol co nie znaczy oczywiście, że problemu nie ma i jak np. przelatuje samolot to nie da się porozmawiać na moment, będąc na zewnątrz . Ogólnie kolejnej nieruchomości bym tam raczej już nie kupiła.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”