Dobrego Pasterza 53 Kraków (róg z Łepkowskiego) - Caba Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Pif

Dobrego Pasterza 53 Kraków (róg z Łepkowskiego) - Caba Development - opinie na forum

Postautor: Pif » 28 sty 2025, 16:58

Przechodząc Dobrego Pasterza widziałem dużą inwestycję na rogu z Łepkowskiego. Nie mogę znaleźć żadnych informacji na ten temat. Ktoś może wie coś?

Master

Re: Dobrego Pasterza 53 Kraków (róg z Łepkowskiego) - Caba Development - opinie na forum

Postautor: Master » 16 wrz 2025, 23:56

Pif pisze:Przechodząc Dobrego Pasterza widziałem dużą inwestycję na rogu z Łepkowskiego.

Coś więcej wiadomo o tej inwestycji, na jakim etapie są prace przy jej budowie?

Master

Re: Dobrego Pasterza 53 Kraków (róg z Łepkowskiego) - Caba Development - opinie na forum

Postautor: Master » 08 lut 2026, 20:51

To ja już wiem, kto to buduje i co buduje - to inwestycja Dobrego Pasterza 53 w Krakowie, inwestorem jest tu faktycznie Caba Development.

Obrazek

Budowa już trwa na całego i miejscami zaczyna wychodzić już spod ziemi i ją pierwsze elementy parteru. Jak widać, jak to wzdłuż ul. Dobrego Pasterza, sporo zostało tam jeszcze starej zabudowy, z czasów, jak to była droga wzdłuż łanów pól.

Obrazek

Dorzucam też tablicę informacyjną budowy na rogu Dobrego Pasterza i Łepkowskiego, na niej szczegóły inwestycji.

Master

Postautor: Master » 08 lut 2026, 20:54

Blok jak widać, będzie dosyć duży, a raczej długi, patrząc na wielkość wykopu, który jest przygotowany.

Obrazek

Pewnie na tym poziomie znajdzie się parking podziemny, zakładam, że jednopoziomowy, ale ciekawe czy z jakimiś platformami, czy normalne miejsca.

Obrazek

Co sądzicie o tej lokalizacji? Jak dla mnie, ulica Dobrego Pasterza zwykle kojarzyła się z dosyć dużym ruchem, a do tego jest dosyć wąska, więc jak dla nie, jest mało przyjemna. Za to w okolicy chyba nie jest źle z usługami, bo są sklepy, szkoły chyba też niedaleko. Do centrum jednak kawałek, choć nie tak duży. A Wy jakie macie opinie?

Sellie

Postautor: Sellie » 15 lut 2026, 15:49

Wąsko i ciemno. Jeśli dobrze kojarzę to ten blok nie jest zaraz przy ulicy, więc nie taki hałas duży raczej. Nie wiem czy w tym bloku czy obok jest Biedronka, więc spoko. Ale z parkowaniem tam średnio. No taki typowy "ściśniaczek". Wizualnie wyglądają ok.

Master

Postautor: Master » 02 mar 2026, 8:45

Jeśli chodzi o zakupy, to w tej okolicy nie powinno być problemu, bo Biedronka jest kawałek dalej przy Łepkowskiego. Jest też Netto w pawilonie po starym Tesco.

Master

Postautor: Master » 14 kwie 2026, 20:29

Widziałem, że ta inwestycja, to już mocno ponad ziemię wychodzi. Tylko te mieszkania takie dosyć mocno skompresowane tam są, patrząc na układy.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”