Nowy kościół przy ul. Radzikowskiego 49 w Krakowie / parafia św. Jacka
Nowy kościół przy ul. Radzikowskiego 49 w Krakowie / parafia św. Jacka
Nie tak dawno były na forum zdjęcia z tego, jak budowany jest nowy kościół na Ruczaju, zgadza się z tym, że jest średniej urody. Ale dzisiaj trochę inny przykład, moim zdaniem architektoniczny jednak nieco bardziej pozytywny.
Re: Nowy kościół przy ul. Radzikowskiego 49 w Krakowie / parafia św. Jacka
Chodzi i nowy kościół św. Jacka przy ul. Radzikowskiego, dokładniej to pod numerem 49.

Pamiętam, że jeszcze jakiś czas temu stał tam taki barak pełniący rolę kaplicy, dzisiaj widać, że już kończą powoli, wieża chyba już ma elewację.

Prace mają zakończyć się w 2025 roku, czyli już niedługo, przynajmniej tak wynika z tablicy informacyjnej.

Pamiętam, że jeszcze jakiś czas temu stał tam taki barak pełniący rolę kaplicy, dzisiaj widać, że już kończą powoli, wieża chyba już ma elewację.

Prace mają zakończyć się w 2025 roku, czyli już niedługo, przynajmniej tak wynika z tablicy informacyjnej.
Jak dla mnie, to ten projekt prezentuje się znacznie lepiej, bardziej klasycznie, choć też nowocześnie.

Jeszcze ciekawi mnie, jak to wszystko zostanie wykończone, ale pewnie już wkrótce się okaże.

Reszta tablicy informacyjnej dla tej kościelnej inwestycji.

Jeszcze ciekawi mnie, jak to wszystko zostanie wykończone, ale pewnie już wkrótce się okaże.

Reszta tablicy informacyjnej dla tej kościelnej inwestycji.
I jeszcze jedna fotka, jak widać kościół powstaje całkiem blisko bloku mieszkalnego, który tam był wcześniej.

Jak się Wam podoba?

Jak się Wam podoba?
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”