Cześć
Szukam fajnego bloku o podwyższonym standardzie, na południu Krakowa. Coś jak Kobi House (odpowiada mi bryła budynku i standard oraz układ mieszkań), ale nie położone przy tak ruchliwej drodze. Interesuje mnie Stare Podgórze, Wielicka, Ruczaj, Borek Fałecki, Wola Duhacka. Jednak jak będzie coś super na Prądniku białym to nie pogardzę. Nowych inwestycji jak na lekarstwo.
Wymagania
1. Dobra akustyka mieszkania. Nie chcę słyszeć jak sąsiad oddycha. Komu można zaufać w tym temacie?
2. Położone dalej niż 100 m od ruchliwej drogi (Sofrano przy Trasie Łagiewnickiej odpada z tego powodu
3. Metraż 60-80 (2 osoby pracujące zdalnie. W przyszłości dziecko)
4. Garaż podziemny
Z góry dzięki za wszystkie polecajki
Kraków, mieszkanie 60-80 m, w stylu premium / gdzie kupić / jakie inwestycje
Re: Kraków, mieszkanie 60-80 m, w stylu premium / gdzie kupić / jakie inwestycje
Nie wiem do końca co masz na myśli pisząc o stylu premium. W tej części miasta to jak dla mnie ciekawie wygląda inwestycja Merite Serena, choć nie wiem czy to premium, czy ta lokalizacja i czy nie za blisko drogi. A i cena też godna lepszych lokalizacji.
Z tego, co się buduje premium w Krakowie, to chyba inwestycje Noho Investment, może coś tam Inter-Bud z Wiślanymi Tarasami, dużo tego nie ma.
Z tego, co się buduje premium w Krakowie, to chyba inwestycje Noho Investment, może coś tam Inter-Bud z Wiślanymi Tarasami, dużo tego nie ma.
Re: Kraków, mieszkanie 60-80 m, w stylu premium / gdzie kupić / jakie inwestycje
I jak dla mnie metraż metrażem, ale celowałbym raczej w liczbę pomieszczeń, a nie metraż, bo w tym zakresie, to można trafić i kawalerkę z jednym oknem, i mieszkanie 5-pokojowe. A tu jak rozumiem, są konkretne plany, sypialnia, miejsce do pracy, pokój dziecka, itp. Pytanie czy przy ewentualnym kolejnym dzieciaku trzeba by zmieniać mieszkanie czy nadal to. Warto sobie na takie pytania odpowiedzieć teraz. A skoro w planach potomstwo, to warto pomyśleć też o okolicy, w której są żłobki, przedszkola, jakieś place zabaw, parki itp.
Merite Serena - brzmi sensownie ale trochę za daleko od centurm. Dla mnie Prokocim to mało atrakcyjna inwestycja.
Młyny Mogilska - lokalizacja centrum, gdzie nie muszę mieszkać. Mieszkanie które mnie interesuje to 1 mln czyli 2x za dużo
Dla mnie premium to budowanie zgodnie ze sztuką, dobra akustyka, ładne części wspólne i normalne miejsca w parkingu podziemnym.
@MiG - układ nie za dużego znaczenia teraz. Zawsze można dobudować albo usunąć ściankę. Metraż ważniejszy bo widzę deficyt takich mieszkań.
Młyny Mogilska - lokalizacja centrum, gdzie nie muszę mieszkać. Mieszkanie które mnie interesuje to 1 mln czyli 2x za dużo

Dla mnie premium to budowanie zgodnie ze sztuką, dobra akustyka, ładne części wspólne i normalne miejsca w parkingu podziemnym.
@MiG - układ nie za dużego znaczenia teraz. Zawsze można dobudować albo usunąć ściankę. Metraż ważniejszy bo widzę deficyt takich mieszkań.
k-meal pisze:@MiG - układ nie za dużego znaczenia teraz. Zawsze można dobudować albo usunąć ściankę. Metraż ważniejszy bo widzę deficyt takich mieszkań.
Przesuwanie ścianek niewiele ci da, jeśli w mieszkaniu nie będzie odpowiedniej liczby i ułożenia okien.
Z innych lokalizacji, to Domosfera 2 była ciekawa, choć premium, to bym tego raczej nie nazwał.
Mrugnela mi na . reklama/zapowiedz nowej inwestycji od Imperial.
Okreslaja lokalizacje jako "miedzy Bonarką, a rondem Matecznego – trudno powiedziec, gdzie dokladnie.
Dzisiaj pierwszy raz to widzialem. Moze warto uderzyc i podpytac. Na wizualizacji wyglada powyzej sredniej krakowskiej.
EDIT:
O mam, wskoczylo znowu. La VIE HOUSE. Sceen ponizej.

Okreslaja lokalizacje jako "miedzy Bonarką, a rondem Matecznego – trudno powiedziec, gdzie dokladnie.
Dzisiaj pierwszy raz to widzialem. Moze warto uderzyc i podpytac. Na wizualizacji wyglada powyzej sredniej krakowskiej.
EDIT:
O mam, wskoczylo znowu. La VIE HOUSE. Sceen ponizej.

-
Cudne te 1 czy 2 dniowe szemrane reklamy.
Jutro idem i kupujem...Tak na powaznie uwazam, ze to forum nie dla idiotow.... 

Hejka,
@SmokWawelski domyslam sie, ze odebrales moj post jako reklame. Faktycznie, moze tak wygladac, ale Imperial wczoraj zaczal swoj marketing o tej inwestycji i dostalem te banery prosto w twarz doslownie na 10 minut przed przyczytaniem watku.
Widze, ze pojawily sie ceny i lokalizacja (w innym poscie) i juz moj entuzjazm opadl. Ceny sa bardzo wysokie jak za takie miejsce, wcisniete miedzy Tischnera, a zaplecza biurowcow Bumy. Trudna sprawa, bo z jednej strony wyglada ladnie, ciekawe zagospodarowanie zieleni plus uzyteczny co-working space (moim zdaniem, to bardzo spoko przestrzen wspolna). Ale po pierwsze wyglada na dosc kolosalny ten blok no i miejsce takie... no srednie. Szkoda, ze w duzo lepszych miejscowkach, buduja gorzej.
Swoja droga, to ja sam kupilem mieszkanie w jednej z inwestycji na styk, bo rano wyswietlimy mi sie pierwsze targetowane reklamy, a w poludnie juz interesujace mnie metraze byly wyprzedane (fakt, ze tylko 3 w calej inwestycji).
@SmokWawelski domyslam sie, ze odebrales moj post jako reklame. Faktycznie, moze tak wygladac, ale Imperial wczoraj zaczal swoj marketing o tej inwestycji i dostalem te banery prosto w twarz doslownie na 10 minut przed przyczytaniem watku.
Widze, ze pojawily sie ceny i lokalizacja (w innym poscie) i juz moj entuzjazm opadl. Ceny sa bardzo wysokie jak za takie miejsce, wcisniete miedzy Tischnera, a zaplecza biurowcow Bumy. Trudna sprawa, bo z jednej strony wyglada ladnie, ciekawe zagospodarowanie zieleni plus uzyteczny co-working space (moim zdaniem, to bardzo spoko przestrzen wspolna). Ale po pierwsze wyglada na dosc kolosalny ten blok no i miejsce takie... no srednie. Szkoda, ze w duzo lepszych miejscowkach, buduja gorzej.
Swoja droga, to ja sam kupilem mieszkanie w jednej z inwestycji na styk, bo rano wyswietlimy mi sie pierwsze targetowane reklamy, a w poludnie juz interesujace mnie metraze byly wyprzedane (fakt, ze tylko 3 w calej inwestycji).
Szukając czegoś co spełni Twoje wymagania, to mi przychodzi do głowy Archicom Dąbrowskiego. Z większych mieszkań zostały im jeszcze 4, w tym jedno na parterze w dobrej cenie 18.200/ m2.
Jest jeszcze starepodgorze.com ale tam mieszkania 30k/ m2
Na ten moment na południu Krakowa nie ma inwestycji o wysokim standardzie/premium, a przynajmniej ja nie kojarzę.
Jest jeszcze starepodgorze.com ale tam mieszkania 30k/ m2
Na ten moment na południu Krakowa nie ma inwestycji o wysokim standardzie/premium, a przynajmniej ja nie kojarzę.
Może jeszcze Kalwaryjska 70?
Ale tam chyba nie ma parkingu.
Ale tam chyba nie ma parkingu.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”