Ogródki i daszki nad balkonami na ostatnim piętrze - osiedle Banacha Kraków
-
Ogródki i daszki nad balkonami na ostatnim piętrze - osiedle Banacha Kraków
Drodzy mieszkańcy, odnośnie naszych mieszkań warto byłoby zainteresować się daszkami na balkonach,na 5 piętrze od strony wschodniej. Niezadaszony balkon to zawsze problem, proponuje apel u dewelopera o jednolite, chociażby plastikowe zadaszenie (koszt niewielki, a znacząco ułatwia życie). Kolejną sprawą jest grodzenie ogródków na parterze. Byłoby przyjemniej gdyby wykonać je w jednym stylu. ( gdy każdy ogrodzi je po swojemu, jedni drewnem, jedni siatką a inni platikowym, kolorowym płotem osiedle straci na estetyce). Osiedle jest na tyle małe, że przy odrobinie chęci na prwno nam się to uda. Pozdrawiam.
Re: Ogródki i daszki nad balkonami na ostatnim piętrze - osiedle Banacha Kraków
No tak to jest dobry pomysł ja podczas odbioru mieszkania pytałem p. Stefana o ogrodzenie mojego ogródka ale to jego nie interesuje
Tylko na moim zrzucie mieszkania ogrodzenie ogródka jest więc może warto wspólnie zadziałać w Activie ???

Tylko na moim zrzucie mieszkania ogrodzenie ogródka jest więc może warto wspólnie zadziałać w Activie ???

Popieram! Dbajmy o estetykę naszego osiedla i budynku, bo wygląda teraz tak ładnie! Wszystko jest spójne. Jeśli chodzi o daszki i plotki to zawsze zamawiając więcej w danej firmie można uzyskać dobre rabaty na ceny. Mówiąc oczywiście jeśli Developer nie będzie chciał tego zamontować. Pamiętajcie, że więcej można wywalczyć u dewelopera przed odbiorem, a po odbiorze to już może być gorzej.
Mam tez nadzieje, że nasze osiedle nie będzie oszpecone reklamami na płocie i zasypywane ulotkami w skrzynkach;)
Mam tez nadzieje, że nasze osiedle nie będzie oszpecone reklamami na płocie i zasypywane ulotkami w skrzynkach;)

Pytanie podstawowe jest co jest wpisane w umowie deweloperskiej? Jaki metraż ogródka posiada każdy z mieszkańców? Wymagałoby to wymierzenia no i obawiam się, że takowe ruchy będą możliwe dopiero po zawiązaniu się Wspólnoty mieszkaniowej - chyba że ów ogrodzenie ogródków masz w umowie - wtedy oczywiście należałoby zwrócić uwagę podczas odbiorów. Estetyke popieram w 100%:)
Witam, co do ogrodzenia ogródka/tarasu jestem jak najbardziej za - pytanie tylko czy i jak to zrobić, my mamy zapisane w akcie notarialnym ok 10m2, natomiast wiem, że lokatorzy mają różne metraże (większe, mniejsze). Jeśli activu to nie zainteresuje to możemy sami uzgodnić między sobą i ujednolicić nasze tarasy (koszty pewnie nie będą ogromne), pozdrawiam.
Wróć do „Osiedle Banacha Kraków od Activ - forum mieszkańców”