Nowy system informacji miejskiej / nowe tablice informacyjne w Krakowie - opinie na forum

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
Nowy

Nowy system informacji miejskiej / nowe tablice informacyjne w Krakowie - opinie na forum

Postautor: Nowy » 23 cze 2023, 11:25

Nie wiem co myślicie o nowym systemie informacji miejskiej w Krakowie, chodzi o te nowe tablice, które pokazują, co i gdzie znajduje się w mieście.

Obrazek

O ile sam system nie jest zły, to zastanawia mnie dlaczego powiesili już tablice do instytucji, których jeszcze nie ma. Tu na przykład jest strzałka na Hangar Czyżyny, którego otwarcie jeszcze nie wiadomo kiedy będzie.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2023, 9:56 przez Nowy, łącznie zmieniany 2 razy.

Nowy

Re: Nowy system informacji miejskiej / nowe tablice informacyjne w Krakowie - opinie na forum

Postautor: Nowy » 23 cze 2023, 11:47

Tu była na przykład tablica kierująca na Cogiteon i to drogą, której jeszcze nawet nie zaczęto budować, chyba nawet jeszcze nie ma na to kasy zapewnionej.

Obrazek

Niby teraz te tablice owinęli czarną folią, to ciekawe w jakim one będą stanie, jak być może za kilka lat zdejmą folię...
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2023, 9:56 przez Nowy, łącznie zmieniany 2 razy.

iti

Re: Nowy system informacji miejskiej / nowe tablice informacyjne w Krakowie - opinie na forum

Postautor: iti » 23 cze 2023, 12:21

Mnie się jednak bardziej podobał wcześniejszy tekst na wjazdach do miasta, z tekstem w rodzaju "Witamy w Krakowie, Mieście Królów Polskich". Teraz to jest tam jakiś taki napis bez wyrazu.

Nowy

Postautor: Nowy » 26 wrz 2023, 9:52

Moim zdaniem, to jednak całkiem dobrze wyszło.

Obrazek

Inna sprawa, że mam wątpliwości, czy w czasach, kiedy każdy ma przy sobie nawigację satelitarną z mapami, takie systemy mają jeszcze sens.

luc

Postautor: luc » 17 sie 2024, 22:33

Ja najbardziej boleję nad zmianą tego tekstu:

Obrazek

Jakoś Witaj w Krakowie Mieście Królów Polskich brzmiało lepiej, niż coś tam z UNESCO. Swoją drogą, śmiesznie by było, jakby Kraków z tej listy wypadł przez budowę kładki ze Skałki na Ludwinów.

W każdym razie ten tekst na tablicach był moim zdaniem zdecydowanie lepszy. A stare można obejrzeć w Muzeum Inżynierii i Techniki, dobrze, że zostawiono jakąś na pamiątkę.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”