GL Development Kraków - opinie o deweloperze na forum

Forum zawierające opinie o firmach deweloperskich i generalnych wykonawcach budujących w Krakowie i innych miastach Małopolski. Prosimy o wyważone i uzasadnione oceny deweloperów.
megi

GL Development Kraków - opinie o deweloperze na forum

Postautor: megi » 07 maja 2017, 0:15

Jest tu może ktoś, kto kupił nowe mieszkania od tej firmy i może coś o tym napisać :?: Zastanawia mnie, jakie ma opinie deweloper GL Development i czy budują dobre mieszkania, z którymi nie ma problemów później. Niech ktoś napisze na forum, jakie ma z nimi doświadczenia, przydadzą się także jakieś informacje o tym, jak kupuje się od nich lokale, bo jest chyba tu trochę takich osób :) Ciekawe też, jak sobie radzą z usuwaniem ewentualnych usterek w budowanych nowych mieszkaniach, a w Krakowie sporo stawiają - choćby inwestycja Złota Jesień - Kraków jest ich dziełem, a to nie wszystko co stawiają :)

Wanda333

Re: GL Development Kraków - opinie o deweloperze na forum

Postautor: Wanda333 » 08 sty 2018, 16:31

Ja bym uważała na tego dewelopera - GL Developement, wszystko jest super i z uśmiechem do czasu podpisania umowy deweloperskiej, potem same schody, pojawiające się po podpisaniu aktu umowy, zapisy UWAGA NA DOSTAWCÓW MEDIÓW TV INTERNET!!!; egzekwowanie spraw z rękojmi, bardzo trudne, polecam zajrzeć na Złotej Jesieni 2c

krakus1

Postautor: krakus1 » 17 sty 2018, 13:16

Osobom decydującym się na zakup mieszkania od GL radzę bardzo dokładnie wczytywać się w umowy developerskie oraz akty notarialne. Developer ma bardzo niefajny zwyczaj omijania prawa, na rzeczach mniejszych lub większych - wiem, ponieważ kupiłem od niego mieszkanie w poprzedniej inwestycji, na os. Złotej Jesieni.

Mija rok od odbioru, a wciąż wychodzą nowe kwiatki - np.w projekcie budowlanym było 30 miejsc parkingowych przynależnych do budynku, które po odbiorze przez nadzór budowlany zniknęły i nie ma ich do tej pory, instalacje teletechniczne nie należą do wspólnoty, ale firmy-podwykonawcy, która na własny koszt ją położyła (a nie na koszt developera), próby naciągnięcia mieszkańców przy rozliczeniach za okres developerski (po odbiorze mieszkania, a przed zawiązaniem wspólnoty) itp.

Osobom zainteresowanym polecam poczytać forum wspólnoty pod adresem zlotejjesieni.ullu.pl, a szczególnie ten post: zlotejjesieni.ullu.pl/viewtopic.php?id=47&p=2

ewelinka

Postautor: ewelinka » 20 sty 2018, 3:51

Niestety to co napisali poprzednicy to prawda,czytać akty i zabezpieczać się na wszelkie sposoby,po wpłacie pieniędzy kończą się uśmiechy i miła atmosfera a zaczynają się schody..odradzam chyba że za gotówkę żeby jak coś szybko się mieszkania pozbyć.
Po zakupie okazało się że okablowanie TV i Internetu nie jest własnością wspólnoty , GL dał w aktach wyłączność jednej firmie która wykonała instalacje na swój koszt dzięki czemu jesteśmy zakładnikami tej firmy, miejsca parkingowe zniknęły a rozliczenia za okres deweloperski to totalna pomyłka, rękojmie czy gwarancje słabo widzę bo już są z tym problemy.
Przynajmniej u nas Panowie deweloperzy dzięki odpowiednim zapisom w aktach ustanowili się zarządem właścicielskim budynku który sami wybudowali....czujecie bluesa w razie rozpatrzenia gwarancji itd.na szczęście udało nam się już zmienić zarząd.
Pisze o inwestycji mdm złota jesień może na innych już nie narobią takiego bigosu.

Wróć do „Opinie o deweloperach i generalnych wykonawcach budujących mieszkania i biura”