Deweloper Noho Investment - opinie o firmie i mieszkaniach od niej na forum
Deweloper Noho Investment - opinie o firmie i mieszkaniach od niej na forum
Hej, nie znalazłem na forum jakichś dokładniejszych informacji i opinii o deweloperze Noho Investment, a przecież ruszyli w Krakowie z ciekawą inwestycją i chyba też całkiem dużą, bo chodzi Młyny Mogilska, czyli nowe osiedle mieszkaniowe powstające w miejscu dawnych zakładów zbożowych. A oni chyba też kupili działkę przy Wybickiego po spalonym hipermarkecie Gigant. Zdaje się, że do nich też należy kompleks po fabryce wyrobów tytoniowych przy ul. Dolnych Młynów w Krakowie. Czy oni zbudowali już coś w jakichś innych miastach, ktoś podzieli się informacjami odnośnie jakości mieszkań, jak i całego projektu, czyli otoczenia bloków, czegoś dodatkowego, co do nich dodają itp.? Może ktoś podzieli się tym, jakie ma opinie o Noho Investment na forum. Dobry kontakt jest z nimi, są elastyczni itp.?
Re: Deweloper Noho Investment - opinie o firmie i mieszkaniach od niej na forum
Podłączam się pod pytanie. Tym bardziej, że w Krakowie chyba mają zamiar realizować więcej projektów, niż wspomniane wyżej Młyny Mogilska. Oni w ogóle mają na koncie już jakieś zrealizowane inwestycje mieszkaniowe w Polsce i ktoś może podzielić się opiniami, jak się w nich mieszka? Jak się z Noho Investment współpracuje przy zakupie mieszkania, dobry kontakt, są pomocni?
A ktoś już może przeszedł proces zakupu mieszkania z deweloperem Noho Investment i może ocenić ten proces, działają tak sprawnie, jak się reklamują? Jak z ewentualnymi przeróbkami w mieszkaniach od nich kupowanych?
Na pewno maja niezły PR, w sensie, że pojawiają się w mediach różne wywiady, w których opowiadają, że wprowadzają nową jakoś na rynku budowy mieszkań w Polsce. Rzeczywista odmiana, to by była, gdyby zaoferowali tanie, duże mieszkania, dobrej jakości i w dobrych lokalizacjach, do tego jeszcze planując w ramach inwestycji sensowne lokale np. na żłobek albo przedszkole (coś z większym ogródkiem, odpowiednim układem salek itp.).
Ciekawi mnie, jak wygląda w tym przypadku obsługa procesu sprzedaży i posprzedażowa. Ale chyba w biurach sprzedaży nie mają teraz jakieś specjalnej nawały pracy.
Ciekawi mnie, jak wygląda w tym przypadku obsługa procesu sprzedaży i posprzedażowa. Ale chyba w biurach sprzedaży nie mają teraz jakieś specjalnej nawały pracy.
Muszę przyznać, że deweloper Noho Investment nieźle się rozpędza, jak na razie działają w Katowicach i Krakowie, ale w tym drugim mieście, to już 3 projekty mieszkaniowe ogarniają, bo jeden to dawne młyny przy ul. Mogilskiej, drugie, to dawana fabryka wyrobów tytoniowych / cygar na Dolnych Młynków, a ostatnio ruszył też ich projekt przy ul. Lindego 2. Szkoda, że jak na razie nic nie zbudowali, w czym by ludzie mieszkali, ale może ktoś kupił o nich mieszkanie i podzieli się opinią o tym, jak to poszło. Ciekawi mnie, jak wprowadzą się pierwsi mieszkańcy, jak to będzie, ale trzeba przyznać, że faktycznie mają rozmach. A jeszcze w Krakowie mają chyba działkę po Gigancie na Krowodrzy.
Trzeba przyznać, że marketing mają niezły, zobaczymy czy będzie za tym stało coś więcej, ale szum wokół siebie robią całkiem umiejętnie. Jako pierwszą skończą chyba inwesycję przy Mogilskiej w Krakowie, więc zobaczymy jak to będzie wyglądało. Tylko zastanawiam się czy wiele z ich projektów, to nie są przypadkiem takie czysto inwestycyjne założenia, że stałych mieszkańców będzie tam niewielu. Przekonamy się wkrótce.
Trzeba im też przyznać, że niezłe działki skupują, w Krakowie mają przecież jeszcze tą przy Wybickiego. Ciekawe z jakim jeszcze projektem się ujawnią.
Trzeba im też przyznać, że niezłe działki skupują, w Krakowie mają przecież jeszcze tą przy Wybickiego. Ciekawe z jakim jeszcze projektem się ujawnią.
Trzeba przyznać, że prowadzone przez nich budowy idą z rozmachem i to nie będę banalne budynki, chodzi mi głównie o inwestycję przy ul. Mogilskiej w Krakowie. Wiadomo, że za budowę odpowiada przede wszystkim generalny wykonawca, ale nadzór inwestora nad całością jest tu też niezły.
Ciekawią mnie pierwsze budynki, które zostaną przez nich ukończone, jak to wyjdzie. No i jak będzie z całym procesem przekazywania mieszkań, ich jakością, naprawami ewentualnych usterek itp. Czy to faktycznie będzie na poziomie premium.
Wreszcie ciekawi mnie, jak będzie z mieszkańcami tych budynków, czy mieszkania idą głównie do inwestorów pod wynajem czy będą jednak stali mieszkańcy tam też mieszkali - chodzi mi o lokalizację w miejscu po młynie.
Deweloper Noho Investment oddał już w ogóle jakąś inwestycję w Polsce?
Ciekawią mnie pierwsze budynki, które zostaną przez nich ukończone, jak to wyjdzie. No i jak będzie z całym procesem przekazywania mieszkań, ich jakością, naprawami ewentualnych usterek itp. Czy to faktycznie będzie na poziomie premium.
Wreszcie ciekawi mnie, jak będzie z mieszkańcami tych budynków, czy mieszkania idą głównie do inwestorów pod wynajem czy będą jednak stali mieszkańcy tam też mieszkali - chodzi mi o lokalizację w miejscu po młynie.
Deweloper Noho Investment oddał już w ogóle jakąś inwestycję w Polsce?
Czy jest już może jakaś inwestycja, którą deweloper Noho Investment przekazał mieszkańcom, a jeśli tak, to ktoś może się podzieli na forum opinią o tym, jak to wyszło? Czy faktycznie to jest produkt premium.
riczi pisze:Czy jest już może jakaś inwestycja, którą deweloper Noho Investment przekazał mieszkańcom, a jeśli tak, to ktoś może się podzieli na forum opinią o tym, jak to wyszło? Czy faktycznie to jest produkt premium.
Wszystkie inwestycje są w trakcie budowy. Najszybciej zostanie oddany I etap Młynów Mogilska ale pewnie jeszcze kilka miesięcy musimy poczekać.
"Ktoś" lub "coś" sprzedaje duże ilosci mieszkań z tej inwestycji na Mogilskiej przez Biura Ogłoszeń. hm ....
Wróć do „Opinie o deweloperach i generalnych wykonawcach budujących mieszkania i biura”