Odbiór domu od prywatnego inwestora / jak sprawdzić i odebrać kupowany dom
Odbiór domu od prywatnego inwestora / jak sprawdzić i odebrać kupowany dom
Znacie jakies firmy do odbioru ktore mozecie polecic? Wiem ze ogloszen jest pelno w internecie, ale zalezy mi na kims sprawdzonym, chce kupic dom od prywatnego inwestora, takze nie mam zadnej gwarancji deweloperskiej. Ewentualnie macie jakies doswiadczenia i sugestie na co zwrocic uwage przy takiej transakcji?
Re: Odbiór domu od prywatnego inwestora / jak sprawdzić i odebrać kupowany dom
abc pisze:Znacie jakies firmy do odbioru ktore mozecie polecic? Wiem ze ogloszen jest pelno w internecie, ale zalezy mi na kims sprawdzonym, chce kupic dom od prywatnego inwestora, takze nie mam zadnej gwarancji deweloperskiej. Ewentualnie macie jakies doswiadczenia i sugestie na co zwrocic uwage przy takiej transakcji?
Tu jest mniej więcej opisana jest procedura odbioru mieszkania od dewelopera, podobnie będzie to wymagało w przypadku domu. Taka firma też powinna znać stan prawny, mogę się mylić, ale moim zdaniem jest coś takiego jak rękojmia również w przypadku zakupu domu od inwestora prywatnego. W tym sensie, że jeżeli sprzeda Ci coś z wadą, to jednak musi ją naprawić.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”