czy ma ktoś problem z domofonem ? nie słyszy mnie rozmówca na dole,nie mogę uruchomić kamery oraz co najgorsze nie mogę otwierać drzwi
swoją drogą -czy ktoś potrafi zmienić kod wejsciowy do domofonu ?
Niedziałający domofon w nowym mieszkaniu - Prądnik Nowy Kraków
-
Re: Niedziałający domofon w nowym mieszkaniu - Prądnik Nowy Kraków
Kod wejściowy to administracja raz an jakiś czas, chyba że o jakiś inny Ci chodzi. A co do problemów, to nie demontowałeś na czas remontu? Może źle podłączony został później.
Ja też bym obstawiał, że awaria domofonu ma związek z remontami i z tym, że ktoś źle podłączył (albo coś rozłączył) wykonując remont mieszkania. Niestety gorzej się podłącza domofon niż oprawkę żarówki 

Nie demontowalem domofonu, działał bez zarzutu (a już kilkanaście dni do użytkowałem) aż do wczoraj, kiedy nagle nie mogłem wpuścić gości do klatki.
Swoją drogą skąd znacie swoje kody odblokowujące ? Coś mi świta, że CPRE go przekazywał, ale nie mogę sobie tego przypomnieć.
Swoją drogą skąd znacie swoje kody odblokowujące ? Coś mi świta, że CPRE go przekazywał, ale nie mogę sobie tego przypomnieć.
na razie działa jeden uniwersalny kod, pewnie indywidualne dostaniemy za jakiś czas jak większość ekip budowlanych skończy już prace.
Niekoniecznie Ty musiałeś podłączyć źle domofon, wystarczy chyba, że ktoś w Twoim pionie lub klatce coś zamieszał i już może nie działać w większej licznie mieszkań :/
U mnie domofon milczy, nie ma w nim prądu. Nie świeci się żadna dioda i nic nie działa. Nie był demontowany. Wy też tak macie ?
Ja miałem bardzo podobną sytuację. Generalny wykonawca zapewniał mnie że wszystko było sprawdzane i działało. Jak się okazało mój domofon był po prostu źle podłączony.
Załączam zdjęcie z prawidłowym podłączeniem.
Załączam zdjęcie z prawidłowym podłączeniem.
- Załączniki
-
- IMAG1765.jpg (150.51 KiB) Przejrzano 7218 razy
Zdjęcie pomocne, instalator źle podpiął kable.
Dzięki Michał.
Dzięki Michał.
U mnie było to samo. Zdjęcie domofonu sąsiada, u którego domofon działał rozwiało wątpliwości 

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”