Kobierzyńska 164 Kraków od Acatom - opinie na forum o inwestycji na Ruczaju
Re: Kobierzyńska 164 Kraków od Acatom - opinie na forum o inwestycji na Ruczaju
Biorą się już za ocieplanie 

sąsiad z budynku A klatka B się kłania 

Wrzucam zdjęcia budynku A od strony Kobierzyńskiej. Dom jednorodzinny jest bardzo blisko budynku w księdze wieczystej nie ma wpisu o ewentualnej rozbiórce. 

Niestety, z informacji uzyskanych w biurze sprzedaży wynikało, że ten budynek póki co zostaje - szkoda, bo szpetny jak zły, ale zapewne z czasem ktoś na coś go przerobi w jego miejsce...
Witam przyszłych sąsiadów.
Mnie zastanowia stan prawny tego budynku, czemu acatom go nie wykupil, czy ktoś tam mieszka?
Pewnie wszystko wyjdzie jak się już wprowadzimy.
Ostatnio mam też wrażenie że przystopowałi z robotami, może zajmują się środkiem.
Budynek C też ma delikatne tyłu porównując z budynkiem A i B.
Mnie zastanowia stan prawny tego budynku, czemu acatom go nie wykupil, czy ktoś tam mieszka?
Pewnie wszystko wyjdzie jak się już wprowadzimy.
Ostatnio mam też wrażenie że przystopowałi z robotami, może zajmują się środkiem.
Budynek C też ma delikatne tyłu porównując z budynkiem A i B.
Witam kolejną sąsiadkę. Już nas tu całkiem sporo 
Mi się wydaje że to raczej blok B jest w tyle, C jest raczej na prowadzeniu jeśli chodzi o postęp robót.
A o ten dom przed blokiem A można spytać w biurze sprzedaży. Może udzielą jakichś informacji.

Mi się wydaje że to raczej blok B jest w tyle, C jest raczej na prowadzeniu jeśli chodzi o postęp robót.
A o ten dom przed blokiem A można spytać w biurze sprzedaży. Może udzielą jakichś informacji.
W biurze dostałem informację że to jest wyodrębniona działka i właściciel ma w planach zrobić tam lokal usługowy. Osoba w biurze nie była zbytnio przekonywująca. Osoby z okien będą miały równe 4m do tego domu.
Z tego co kojarzę, była próba wykupienia, ale właściciel nie chciał sprzedać działki, na której znajduje się ten lokal.
Tak blok B jest w tyle, macie rację.
Jako właściciel lokalu A kupionego w sierpniu jakoś zgubiłam rachubę
Nam też powiedzieli w biurze sprzedaży że ma być tam lokal usługowy - też wydaje mi się że chyba właściciel nie chciał sprzedać bo przyznam że raczej taki kawałek starego zaniedbanego budynku nie robi reklamy nieruchomości.
Mam nadzieję że właściciel tego skrawku nie będzie konfliktowy.
Jak myślicie drodzy sąsiedzi, oddadzą blok przed listopadem 2020? Mam nadzieję że lekka zima przyspieszyła harmonogram:-), jako że mieszkam w okolicy i co tydzień spaceruje wokół budowli to przestaje widzieć różnice:-).
W biurze mówili że odbiór budowlany jest wszystkich budynków razem -wiec mam nadzieję że blok w tyle nadgoni.
Jako właściciel lokalu A kupionego w sierpniu jakoś zgubiłam rachubę

Nam też powiedzieli w biurze sprzedaży że ma być tam lokal usługowy - też wydaje mi się że chyba właściciel nie chciał sprzedać bo przyznam że raczej taki kawałek starego zaniedbanego budynku nie robi reklamy nieruchomości.
Mam nadzieję że właściciel tego skrawku nie będzie konfliktowy.
Jak myślicie drodzy sąsiedzi, oddadzą blok przed listopadem 2020? Mam nadzieję że lekka zima przyspieszyła harmonogram:-), jako że mieszkam w okolicy i co tydzień spaceruje wokół budowli to przestaje widzieć różnice:-).
W biurze mówili że odbiór budowlany jest wszystkich budynków razem -wiec mam nadzieję że blok w tyle nadgoni.
Witam przyszłych sąsiadów 
W sobotę rozmawiałem z Panią z biura i mówiła, że z budowy ma informacje, że idą zgodnie z harmonogramem. Jednak przyznała, że nawet gdyby byli trochę do przodu to na tym etapie tego nie powiedzą. Mówiła też, że budynek C jest najbardziej do przodu - w środku jest zrobiona instalacja elektryczna, a teraz robią wod-kan i CO.

W sobotę rozmawiałem z Panią z biura i mówiła, że z budowy ma informacje, że idą zgodnie z harmonogramem. Jednak przyznała, że nawet gdyby byli trochę do przodu to na tym etapie tego nie powiedzą. Mówiła też, że budynek C jest najbardziej do przodu - w środku jest zrobiona instalacja elektryczna, a teraz robią wod-kan i CO.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”