Inwestycja ul. Centralna Kraków / deweloper Proins (Czyżyny) - opinie na forum
Re: Inwestycja ul. Centralna Kraków / deweloper Proins (Czyżyny) - opinie na forum
Przejeżdżałem niedawno przez tamtą okolice i wygląda na to, że do budynków wprowadzili się już piersi mieszkańcy. Trwają też prace wykończeniowe w mieszkaniach. Może ktoś się podzieli wrażeniami z pierwszych tygodni / miesięcy mieszkania?
Re: Inwestycja ul. Centralna Kraków / deweloper Proins (Czyżyny) - opinie na forum
Tam trwa już całkiem zaawansowana budowa kolejnego etapu osiedla przy ul. Centralnej. Ciekawe, ile czasu będzie to deweloper Proins budował, ale z pierwszym, to mu trochę zeszło.
A wiadomo coś, jak miałaby wyglądać droga przebiegająca przy osiedlu? Ona docelowo połączyć się z ul. Sołtysowską, tak jest to jest z planie miejscowym. Na pewno by się tam przydało takie dodatkowe połączenie, zwłaszcza, że jest na to miejsce zarezerwowane.
iti pisze:A wiadomo coś, jak miałaby wyglądać droga przebiegająca przy osiedlu? Ona docelowo połączyć się z ul. Sołtysowską, tak jest to jest z planie miejscowym. Na pewno by się tam przydało takie dodatkowe połączenie, zwłaszcza, że jest na to miejsce zarezerwowane.
Na audycie rowerowym pojawiła się taka plansza, bez połączenia drogowego, tylko chodniczek do Sołtysowskiej
ztp.krakow.pl/rower/audyty/audyt/budowa-drogi-kdl-zgodnie-z-mpzp-czyzyny-leg-wraz-z-budowa-polaczenia-pieszego-i-rowerowego-z-ul-soltysowska
Byłem nie tak dawno w okolicy, więc kilka zdjęć z tego, jak idzie budowa osiedla przy ul. Centralnej realizowana przez Proins.

Jak widać, konstrukcja bloków już stoi, a w tym dalszym, to nawet już były okna wstawione, jak robiłem zdjęcie, więc pewnie lada chwil zabiorą się za ocieplanie, jeżeli już tego nie robią.

Tu widać nieco lepiej, standardowo, okna nie do ziemi, choć ciekawe jest to, że pod nimi murują kawałek z cegły, jakby pierwotnie mogły być wstawiane wysokie okna.

Jak widać, konstrukcja bloków już stoi, a w tym dalszym, to nawet już były okna wstawione, jak robiłem zdjęcie, więc pewnie lada chwil zabiorą się za ocieplanie, jeżeli już tego nie robią.

Tu widać nieco lepiej, standardowo, okna nie do ziemi, choć ciekawe jest to, że pod nimi murują kawałek z cegły, jakby pierwotnie mogły być wstawiane wysokie okna.
Wszystko dosyć solidnie odlane z betonu i wypełnione gdzie trzeba pustakiem ceramicznym.

Te mieszkania bez balkonów na górze, to dwupoziomowe i balkon od nich jest piętro niżej?

Te mieszkania bez balkonów na górze, to dwupoziomowe i balkon od nich jest piętro niżej?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”