DobrzeJuzBylo pisze:Nieważne kto najgłośniej może i Zielonki. Nie podzielam Twojej opinii tak samo jak nie podzielam protestujących na Kazimierzu przeciwko budowie hotelu.
1. Gdzie tutaj jest opinia? Miasto umiera, a brak rozwoju transportu tylko ten proces przyspieszy. To raczej obiektywny/kwantyfikowalny fakt. Inna sprawa, że pewnie nawet lotnisko Krakowa nie uratuje.eśli uważasz inaczej to protestuj przeciwko właśnie MPZP a nie miej pretensji do Zielonek że im roz...i życie
2. Nie mam pretensji do Zielonek. Niech protestują, każdy ma prawo do obrony swoich interesów.Czy Ty nie protestowałbyś , gdybyś dowiedział się z dnia na dzieć , że nad Twoim nowo wybudowanym domem, blokiem będą nisko przelatywać samoloty ??
3. O budowie drugiego pasa mówi się od lat. Także posiadaczy nowych domów w ogóle nie żałuję. To trochę, jak kupić mieszkanie na Górce Narodowej/Bronowicach i być zdziwonym, że latają samoloty.Ja nie kwestionuję potrzeby rozwoju, ja się nie zgadzam na łamanie zasad , które państwo wprowadziło i dla partykularnych interesów branży turystyki chcą je łamać.
4. Obecnie o potrzebie rozbudowy najgłośniej krzyczy wojsko, ale wtedy trudniej byłoby Ci postawić tezę, że rozbudowa lotniska to wyłącznie interes branży turystycznej.Odsyłanie kogoś w Bieszczady oznacza że nie rozumiesz podstaw działania państwa. Przemyśl to proszę
5. To Ty nie rozumiesz istoty działania państwa, bo w Polsce mniejszość zawsze kręci większością. Państwo jest od tego, żeby takie spory rozwiązywać w trosce o możliwie najwiekszą grupę mieszkańców, przyszłość regionu, zatrudnienie, bezpieczeństwo, rozwój infrastruktury itd.
Świat się rozwija, a w Polsce niczego się nie da ogarnąć, bo zawsze jest spór. Górale płaczą, że ludzie jadą na Słowacje, ale puścić stok przez swoje tereny? Kto to widział. CPK? Jakże - przecież tam działeczka jest moja święta. Powinny być mechanizmy jakoś kompensujące poszkodowanym grupom straty czy to odszkodowania, czy montaż okien na koszt gminy czy nawet kompensacyjny rozwój infrastruktury. Najłatwiej nie robić nic, bo komuś będzie przeszkadzać.
Żeby ludzie z taką mocą walczyli o wygonienie hałasu z AiRBnB, ucywilizowanie najmu czy w ogóle respektowanie sąsiedzkich zasad współżycia.
I powiem szczerze, że powoli w nosie mam, czy ten nowy pas powstanie. Niech walą nawet 4 razy tyle samolotów na obecny pas. W mieście niedasizmu i tak powoli nie ma po co mieszkać, a żyjąc od pokoleń nie sądziłem, żę kiedykolwiek to powiem. Zwijają się stąd firmy, powoli zaczynają i ludzie.
Czy ty INTELIGENCIE rozumiesz co ja napisałem ? Guzik mnie obchodzą biznesy twoje, hotelarzy, burdeli itd Dla mnie najważniejsze jest to aby państwo dotrzymywało umowy ze mną z Zielonkami, Zabierzowem, Krakowem i wszystkimi mieszkańcami tego kraju. Po to są tworzone MPZP żeby ktoś zamieszkując na terenie przeznaczonym do mieszkania nie musiał protestować. Czego tu nie rozumiesz, co to za pseudo-intelektualne wysr... ?