Wcale nie jestem pewnie czy na lepsze, ale jest to w tym rejonie dominanta. No i te mieszkania z tarasami na ostatnich piętrach, to pewnie też muszą robić wrażenie, widok na miasto powinien być z nich przedni.
jul pisze:Witam wszystkich,
zakupiłam jedno z najnowszych mieszkań na Rakowickiej, za które wykonanie odpowiedzialny był deweloper Hines. Stan wykończenia wołał o pomstę do nieba – od wgłębień, fałd czy małych utrąceń na ścianach bądź rogach ścian po krzywo zamontowane balustrady na balkonie (przykład na załączonym zdjęciu), które wyglądają po prostu przypadkowo. Niektóre ze zgłoszonych niedoróbek zostały poprawione, a niektóre zostały zatuszowane. W trakcie całego procesu przedstawiciel dewelopera unosił się, przez co emocje wzięły górę. Deweloper bezczelnie groził mi, że jak mi się nie podoba, to on mieszkanie szybko sprzeda, bo jest wielu chętnych – pragnę podkreślić, że w momencie odbioru za apartament zapłaciłam w całości, więc w pełni należał do mnie. Ponadto deweloper, zamiast przyznać się do błędu, odbiegał od tematu, nie podając żadnych konkretów, ponieważ adresował mnie z, według niego, bardziej uprzywilejowanego stanowiska. Deweloper również utrzymywał, że, cytując,„wszystko zostało wykonane w granicach błędu” – czyli deweloper sugeruje, że jego firma akceptuje krzywiznę i dla nich to norma. Zero szacunku dla klienta, który zapłacił ogromną kwotę za ich niedbalstwo. Wysłałam zażalenie do Warszawy, a odpowiedź ponownie negowała jakiekolwiek uchybienia z ich strony, a co więcej – nie wyraziła żadnej skruchy ani nie przeprosiła za zachowanie swojego przedstawiciela. Niewiarygodne.
Czy ktoś z forumiczów zakupił mieszkanie w nowym budynku i miał/ma podobne problemy? Lub zna kogoś, kto przechodził przez podobną sytuację?
Chciałabym przestrzec przed tą firmą deweloperską. Nie dość, że wydałam niebotyczną sumę i muszę radzić sobie z ich nieprofesjonalizmem, to w momencie, kiedy klient zaczyna wychwycać ich błędy, sytuacja staje się nieprzyjemna.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: hellhax i 42 gości