Dzień Dobry,
czy jest może ktoś zorientowany, czy udało się dostać zgodę od UJ i będzie doprowadzone ogrzewanie MPEC czy pozostanie jednak gazowe?
Badurskiego 9 Kraków od GMC Development - forum i opinie o inwestycji
Re: Badurskiego 9 Kraków od GMC Development - forum i opinie o inwestycji
Zapewniano mnie 3 krotnie, że zgoda jest od dawna a jedynie czekają na zatwierdzenie projektu zamiennego co ma być niby formalnością. W budynku w ogóle nie będzie gazu. Z ciekawostek - wiadomość sprzed 3 tygodni, to że deweloper w miejsce pierwotnie zieleni przy takim jakby małym rondzie obecnie się zastanawia nad umieszczeniem tam fontanny.
teqnix pisze:Zapewniano mnie 3 krotnie, że zgoda jest od dawna a jedynie czekają na zatwierdzenie projektu zamiennego co ma być niby formalnością.
W ogóle, na terenie miasta, po powinien być zakaz stawiania budynków wielorodzinnych z ogrzewaniem / ciepła wodą inną niż z MPEC. Przecież to jest nieracjonalne, z tymi pojedynczymi kotłowniami w blokach. Na gaz, to jeszcze pół biedy, ale są, albo przynajmniej bywały, na znacznie gorsze paliwa.
neo pisze:W ogóle, na terenie miasta, po powinien być zakaz stawiania budynków wielorodzinnych z ogrzewaniem / ciepła wodą inną niż z MPEC. Przecież to jest nieracjonalne, z tymi pojedynczymi kotłowniami w blokach. Na gaz, to jeszcze pół biedy, ale są, albo przynajmniej bywały, na znacznie gorsze paliwa.
Co do zasady zgadzam się, tyle, że to by wyeliminowało sporą pewnie część inwestycji na obrzeżach, jakieś Stawowe itp. gdzie nie ma zasięgu elektrociepłowni.
Update ze spaceru bo zrobili już przygotowanie pod parking. Też jak ktoś nie wie to pokazuję co jest 100 m za tym blokiem.

Spoko zdjęcia, masz może jakieś zdjęcie od frontu tej inwestycji?
Jak duża jest działka przynależna do tego bloku?
luc pisze:Spoko zdjęcia, masz może jakieś zdjęcie od frontu tej inwestycji?
Nie mam teraz dostępu do aktu notarialnego ale naprawdę spora. Popatrz sobie na geoportalu to są działki 76/3 77/1 i jakieś mniejsze. Sporo za blok będzie sięgać działka i od lasu będzie plac zabaw. Zdjęć od fronty teraz nie robiłem ale masz na stronie 3 tego wątku robione przeze mnie parę tygodni temu.
Znalazłem mapkę to załączam. Z niej widać skalę zajętą przez budynki łącznie z planowanym drugim etapem do terenów zielonych i dróg. Ten budynek najbliżej inwestycji to był wyburzony akademik i obecnie nic tam nie ma i nie wiem czy mają jakieś plany na odbudowę.

teqnix pisze:luc pisze:Spoko zdjęcia, masz może jakieś zdjęcie od frontu tej inwestycji?
Nie mam teraz dostępu do aktu notarialnego ale naprawdę spora..
rozumiem, że zakupiłeś tutaj nieruchomość?

swaze pisze:teqnix pisze:luc pisze:Spoko zdjęcia, masz może jakieś zdjęcie od frontu tej inwestycji?
Nie mam teraz dostępu do aktu notarialnego ale naprawdę spora..
rozumiem, że zakupiłeś tutaj nieruchomość?
Dobrze rozumiesz, kupiłem (a w zasadzie kupuję, bo akt przenoszący własność w październiku) przedostatnie dwupokojowe.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”