Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac
- MamaAnubisa
Re: Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac
Ja tylko odnoszę się do tego co pisali o rezerwacjach grup wycieczkowych na 2022 w Polsce. Może nie patrzę całościowo.
MamaAnubisa pisze:Ja tylko odnoszę się do tego co pisali o rezerwacjach grup wycieczkowych na 2022 w Polsce. Może nie patrzę całościowo.
ta sytuacja, chyba jak żadna dotąd od 20 lat, właśnie pokazuje kto wprowadza dodatkowo napięcia między nami . patrzenie całościowe tak wiele wyjaśnia kto jest kim. Narracja - że przez Ukraińców nawet rynek turystyczny cierpi - w domyśle po co im pomagacie Polacy, Wwe zniszczymy w pół sekundy - to ten sam ton z Kremla.
- MamaAnubisa
Mar G pisze:MamaAnubisa pisze:Ja tylko odnoszę się do tego co pisali o rezerwacjach grup wycieczkowych na 2022 w Polsce. Może nie patrzę całościowo.
ta sytuacja, chyba jak żadna dotąd od 20 lat, właśnie pokazuje kto wprowadza dodatkowo napięcia między nami . patrzenie całościowe tak wiele wyjaśnia kto jest kim. Narracja - że przez Ukraińców nawet rynek turystyczny cierpi - w domyśle po co im pomagacie Polacy, Wwe zniszczymy w pół sekundy - to ten sam ton z Kremla.
To może warto wyjaśniać w takim razie i nie usuwać tych wyjaśnień. No było tam też o kłopotach związanych z najmem dla uchodźców, obok informacji o braku rezerwacji dla zwykłych turystów.
- MamaAnubisa
To jak kredytu nie dostanie to co teraz i przez dwa lata ?
bankier.pl/wiadomosc/Polakow-ucieczka-od-hipotek-Nad-rynkiem-kredytow-mieszkaniowych-zawisly-czarne-chmury-8304951.html
bankier.pl/wiadomosc/Polakow-ucieczka-od-hipotek-Nad-rynkiem-kredytow-mieszkaniowych-zawisly-czarne-chmury-8304951.html
- MamaAnubisa
onet.pl/styl-zycia/noizz/kryzys-uchodzczy-szybko-zmienia-sie-w-kryzys-mieszkaniowy/jvzbm0y,3796b4dc
Przedstawiciele Fundacji Rynku Najmu apelują do premiera o działania, które mogą pomóc zatrzymać kryzys.
Brak mieszkań do wynajęcia może doprowadzić do kryzysu bezdomności, jeśli reakcja rządu nie będzie wystarczająco szybka.
Przedstawiciele Fundacji Rynku Najmu apelują do premiera o działania, które mogą pomóc zatrzymać kryzys.
Brak mieszkań do wynajęcia może doprowadzić do kryzysu bezdomności, jeśli reakcja rządu nie będzie wystarczająco szybka.
może będzie tarcza fliper+, która pozwoli wykończyć mieszkanie w stanie dev z finansów państwowych, aby można było komuś wynająć ?;)
- MamaAnubisa
businessinsider.com.pl/finanse/rynek-hipotek-ostro-hamuje-winne-stopy-procentowe-i-zaostrzone-wymagania/mz9typy
To jak ja teraz mam odkupić od flipera gdy kredytu nie dadzą ani mi i nikomu

I co biedna flipera zrobi, może i wynajmie jak piszesz!
To jak ja teraz mam odkupić od flipera gdy kredytu nie dadzą ani mi i nikomu
I co biedna flipera zrobi, może i wynajmie jak piszesz!
Kolejny bank (BNP) się przyłącza do prognoz 7,5% stóp procentowych na początku 2023, i 6,0 % w tym roku. Dla przypomnienia próg bólu dla gospodarki i spłacających kredyty jest szacowany na okolice 5,0%. Zapowiada się naprawdę ostre hamowanie.
- MamaAnubisa
twitter.com/NarkunTomasz/status/1507276618426949633?t=bjhJXLEhO0YWJqCYUaKDkQ&s=19
Coraz trudniej sprzedać.
Albo wszystko będzie wisieć albo wszystko runie ?
Coraz trudniej sprzedać.
Albo wszystko będzie wisieć albo wszystko runie ?
- MamaAnubisa
money.pl/gospodarka/polacy-kupuja-na-potege-zagraniczne-mieszkania-schodza-na-pniu-mapa-cen-6751388179110848a.html
W ostatnim miesiącu sprzedaliśmy tyle mieszkań i domów, co wcześniej łącznie przez cały rok.
Piszą o Hiszpanii.
BOGACI kupują gdzie indziej już niż tu
urbanity.pl/polacy-szukaja-azylu-za-granica-olbrzymi-skok-zainteresowania-nieruchomosciami-w-europie,w21123
Największy w Polsce portal nieruchomości zagranicznych pokazuje dane, z których wynika, że zainteresowanie „drugim domem” wzrosło nawet dziesięciokrotnie
A czas lokaty nieruchomościowej na emeryturkę też się już skończył?!
Euro emerytura
Oprócz niepokoju związanego z konfliktem za wschodnią granicą ogromny skok zainteresowania nieruchomościami na Zachodzie powoduje również chęć zabezpieczenia oszczędności w stabilnej walucie. Wojna w Ukrainie pokazała słabe punkty trwania przy polskiej walucie. Wielu z nas woli na swoją przyszłość inwestować w euro, nie martwić się o słabego złotego i nie czekać z niepewnością na kolejną konferencję prezesa NBP.
I faktycznie zachodni boją się tu przyjeżdżać onet.pl/turystyka/onetpodroze/wojna-w-ukrainie-hiszpan-w-polsce-rodzice-chca-zebym-wrocil-do-domu/3cdgzfl,07640b54
W ostatnim miesiącu sprzedaliśmy tyle mieszkań i domów, co wcześniej łącznie przez cały rok.
Piszą o Hiszpanii.
BOGACI kupują gdzie indziej już niż tu
urbanity.pl/polacy-szukaja-azylu-za-granica-olbrzymi-skok-zainteresowania-nieruchomosciami-w-europie,w21123
Największy w Polsce portal nieruchomości zagranicznych pokazuje dane, z których wynika, że zainteresowanie „drugim domem” wzrosło nawet dziesięciokrotnie
A czas lokaty nieruchomościowej na emeryturkę też się już skończył?!
Euro emerytura
Oprócz niepokoju związanego z konfliktem za wschodnią granicą ogromny skok zainteresowania nieruchomościami na Zachodzie powoduje również chęć zabezpieczenia oszczędności w stabilnej walucie. Wojna w Ukrainie pokazała słabe punkty trwania przy polskiej walucie. Wielu z nas woli na swoją przyszłość inwestować w euro, nie martwić się o słabego złotego i nie czekać z niepewnością na kolejną konferencję prezesa NBP.
I faktycznie zachodni boją się tu przyjeżdżać onet.pl/turystyka/onetpodroze/wojna-w-ukrainie-hiszpan-w-polsce-rodzice-chca-zebym-wrocil-do-domu/3cdgzfl,07640b54
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”