iti pisze:Mar G pisze:fajne fotki cegielni
Kilka lat temu też kilka zdjęć cegielni w Zasławicach wrzuciłem na forum, np.:iti pisze:
Wnętrze wieży ciśnień także robi wrażenie, cegła i beton. Chyba mogłaby tam powstać np. ciekawa restauracja, albo coś podobnego
Resztę można obejrzeć w wątku Cegielnia Zasławice, ale nie spodziewałem się wtedy, że zaczną tam wyrastać blokowiska. W każdym razie na pewno ciekawe miejsce z historią, ciekawe jak skończą historyczne budynki, nie mam 100% pewności, ale one chyba są w rejestrze zabytków.
Bardzo dobre miejsce na restaurację:) Wydaje mi się, że sama kopuła i budynki towarzyszące również przy takim osiedlu zmienią charakter na centrum usługowo, handlowe.
Co do S-7, to nie bałabym się tak bardzo. Katowice pokazują, że o wiele bardziej w cenie jest dobra komunikacja i bliskość do tej komunikacji (nawet jeśli mówimy głównie o komunikacji samochodowej) niż odległości budynków od tych tras. Czy mi się wydaje, czy to miejsce jest trochę w dołku? Czy wtedy przy stosowaniu ekranów akustycznych nie będzie lepiej niż na Klinach lub chociażby na Złocieniu, gdzie bloki są albo powyżej albo na poziomie samej trasy? Wybaczcie nie znam się na rozchodzeniu fal akustycznych, kieruję się logiką - kobiecą logiką