Osiedle Imbramowskie Kraków (ul. Szafirowa) / deweloper TDJ Estate - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Osiedle Imbramowskie Kraków (ul. Szafirowa) / deweloper TDJ Estate - opinie na forum

Postautor: Nowy » 10 lut 2026, 23:01

Jak dla mnie, to szły nie ma.

Obrazek

Ale zobaczymy jeszcze, jak to wyjdzie od frontu. No i jeszcze barierek na balkonach brak, ale pewnie wkrótce będą.

Mar G

Re: Osiedle Imbramowskie Kraków (ul. Szafirowa) / deweloper TDJ Estate - opinie na forum

Postautor: Mar G » 12 lut 2026, 8:44

Jadąc pociagiem z perspektywy widać absurdalność tej lokalizacji.
Wielkie kłocki wciśnięte pomiędzy baraki , jakieś garaże i stragany.
Desperacja .

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 12 lut 2026, 12:44

Mar G pisze:Jadąc pociagiem z perspektywy widać absurdalność tej lokalizacji.
Desperacja .

A co się spodziewałeś? Widoku na morze?
Normalne, że jest mieszana zabudowa, jak wszedzie blisko centrum. Dużych wolnych działek, typowo pod zabudowę wielorodzinna juz nie ma od 30 lat. Z czasem zaostanie Imbramowski i kilka hal przy Grażyny. I to jest plus. Nie wiem o jakiej desperacji mówisz? MAją nastawiac naookoło takich samych bloków żeby nie było desperacji???? A może park zrobić?

mareczek3333

Postautor: mareczek3333 » 12 lut 2026, 20:32

tonyxxl pisze:
Desperacja .

Normalne, że jest mieszana zabudowa, jak wszedzie blisko centrum.

Piłeś, nie korzystaj z internetu.

Poza tym ta śmieszna inwestycja nie jest w żadnym centrum, chyba że centrum bazarowym.

michok

Postautor: michok » 12 lut 2026, 22:34

Nie obrażaj Pan, niektórzy twierdzą, że górka narodowa jest blisko centrum, a co dopiero plac ibramowski ;) toż to metropolia.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 12 lut 2026, 23:56

mareczek3333 pisze:
tonyxxl pisze:
Desperacja .

Normalne, że jest mieszana zabudowa, jak wszedzie blisko centrum.

Piłeś, nie korzystaj z internetu.

Poza tym ta śmieszna inwestycja nie jest w żadnym centrum, chyba że centrum bazarowym.

Sam nie pij. Gdzie napisałem że ta inwestycja jest w centrum?
I weź wyjaśnij co tam jest śmiesznego w tej inwestycji? Pośmiejemy się.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 13 lut 2026, 0:02

michok pisze:Nie obrażaj Pan, niektórzy twierdzą, że górka narodowa jest blisko centrum, a co dopiero plac ibramowski ;) toż to metropolia.

Oczywiście, że jest blisko. 8-15 minut samochodem lub 15 minut tramwajem to bardzo blisko jak na prawie milionowe miasto
To są fakty.

Mar G

Postautor: Mar G » 13 lut 2026, 10:19

tonyxxl pisze:
michok pisze:Nie obrażaj Pan, niektórzy twierdzą, że górka narodowa jest blisko centrum, a co dopiero plac ibramowski ;) toż to metropolia.

Oczywiście, że jest blisko. 8-15 minut samochodem lub 15 minut tramwajem to bardzo blisko jak na prawie milionowe miasto
To są fakty.

Helikopterem 60 sekund , a odrzutowcem 5 .

To są fakty ...

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 13 lut 2026, 13:27

Mar G pisze:
tonyxxl pisze:

To są fakty.

Helikopterem 60 sekund , a odrzutowcem 5 .

To są fakty ...

Czyli 15 minut do dworca czy rynku środkiem transportu publicznego to daleko od centrum?

Sellie

Postautor: Sellie » 15 lut 2026, 15:37

przyjezdny pisze:Byłem ostatnio w okolicy i bloki już wyszły z ziemi. Aktualnie budowa jest na etapie II piętra. Natomiast co mnie zszokowało to odległości pomiędzy budynkami. Mega blisko siebie je stawiają. Myślę, że odległość jest podobna jak pomiędzy najbliższymi mieszkaniami z sąsiadujących bloków na Ozonie. Przy czym na Imbramowskim będzie 7 pięter, więc ta bliskość będzie bardziej przytłaczająca. Nic dziwnego, że w środkowym bloku sprzedało się do tej pory zaledwie jedno mieszkanie.

Jak będzie jak na Ozonie to powodzenia w sprzedaży jeśli te bloki już stoją. :lol: Ja myślę, że Ozon się sprzedał tylko dlatego, że ludzie kupowali dziurę w ziemi. Sama byłam zainteresowana, ale tam poszłam PO wybudowaniu i jestem happy, że nie wtopiłam w to hajsu. +15 lat i to będzie osiedle lokalnej patologii. W sumie kontynuacja z tych bloków socjalnych co tam są.
A ta lokalizacja Osiedle Imbramowskie i tak jest niefortunna - z jednej strony pociąg, z drugiej strony plac targowy. Będzie hałas samochodowy od 5 rano. Muszę się tam kiedyś przejść :D aż jestem ciekawa jak to w realu wygląda.
Chociaż z drugiej str. tam trochę dalej za torami, nie pamiętam już nazwy ulicy, widzę, że wykupione na pniu było, chociaż budynek też tak blisko pociągu i ulicy, chociaż i tak dużo mieszkań tam się nie świeci w ogóle jak wieczorami krążę. Tak samo jak jebnęli ten dupny Akademik na 29.Listopada, skrzyżowanie z Opolską, rok akademicki się dawno rozpoczął, a tam tylko 10 klitek wynajętych z 300. Ceny za wynajem też z czapy, bodajże 2500 PLN, za mieszkanie w akademiku. Nie wiem czy do rentierów nie dociera, że hossa się skończyła? Albo spuszczą ceny wynajmu, albo będą musieli iść z torbami. Ze sprzedażą też - po prostu nie sprzedadzą i dużo mieszkań będzie stało w zimie nieogrzewanych, a reszta lokatorów będzie płaciła horrendalne warunki za ogrzewanie. Ja już miałam 2 razy w mojej mikrokawalerce 40m2 dopłaty po 900 zł (ogrzewanie centralne!!!), bo reszta mieszkań stoi pusta/ludzie nie grzeją.
Śmieszne, że do dewelo nie dociera, że czas postawić na jakość, obniżyć ceny, zmniejszyć ilość mieszkań i zacząć budować LEPIEJ.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”