Wizualizacja trasy Pychowickiej / Zwierzynieckiej z widokiem na ulicę Odlewniczą:
lovekrakow.pl/aktualnosci/zdjecie/77113#photo
lovekrakow.pl/aktualnosci/zdjecie/77115#photo
Przebudowa ul. Buszka / połączenie ul. Przybyszewskiego z ul. Piastowską
Re: Przebudowa ul. Buszka / połączenie ul. Przybyszewskiego z ul. Piastowską
snerol pisze:Wizualizacja trasy Pychowickiej / Zwierzynieckiej z widokiem na ulicę Odlewniczą:
A co do samego Buszka, to są już jakieś wyniki konsultacji, które były przeprowadzane w tej sprawie? Wiadomo już, jak będzie docelowo wyglądała przebudowana ulica Buszka?
oto wyniki konsultacji
obywatelski.krakow.pl/konsultacje_spoleczne_-_zakonczone/261253,2149,komunikat,konsultacje_spoleczne_dot__polaczenia_ul__przybyszewskiego_z_ul__piastowska_poprzez_przebudowe_ulicy_buszka.html
zobaczymy czy zrealizują marzenia z raportu :
Jedyne ulepszenie jakie powinno zostać zastosowane to dodanie oświetlenia oraz gruntowa zmiana nawierzchni jej stan jest
tragiczny
oby nie wykorzystali wyniku do wymówki, że niczego nie chcemy i w okresie jesienno-zimowym pozostanie brnięcie przez błoto po ciemku - kto szedł wczoraj/dzisiaj wie o czym mowa...
obywatelski.krakow.pl/konsultacje_spoleczne_-_zakonczone/261253,2149,komunikat,konsultacje_spoleczne_dot__polaczenia_ul__przybyszewskiego_z_ul__piastowska_poprzez_przebudowe_ulicy_buszka.html
zobaczymy czy zrealizują marzenia z raportu :
Jedyne ulepszenie jakie powinno zostać zastosowane to dodanie oświetlenia oraz gruntowa zmiana nawierzchni jej stan jest
tragiczny
oby nie wykorzystali wyniku do wymówki, że niczego nie chcemy i w okresie jesienno-zimowym pozostanie brnięcie przez błoto po ciemku - kto szedł wczoraj/dzisiaj wie o czym mowa...
Interpelacja radnego Gibały w sprawie wyników konsultacji oraz dalszych losów ulicy:
dt.bip.krakow.pl/interpelacje/kadencja_8//Tresc_Mi%C4%99dzysesyjna_%C5%81ukasz%20Giba%C5%82a_2022-12-22.PDF
odpowiedź PMK
dt.bip.krakow.pl/interpelacje/kadencja_8//Odp_Mi%C4%99dzysesyjna_%C5%81ukasz%20Giba%C5%82a_2022-12-22_1.PDF
Zobaczymy co czas pokaże...
dt.bip.krakow.pl/interpelacje/kadencja_8//Tresc_Mi%C4%99dzysesyjna_%C5%81ukasz%20Giba%C5%82a_2022-12-22.PDF
odpowiedź PMK
dt.bip.krakow.pl/interpelacje/kadencja_8//Odp_Mi%C4%99dzysesyjna_%C5%81ukasz%20Giba%C5%82a_2022-12-22_1.PDF
Zobaczymy co czas pokaże...

To ja przetłumaczę z języka urzędowego na Polski:
Skoro mieszkańcy nie chcą, to nie planujemy finansowania tego projektu, a skoro nie ma finansowania, to zrealizujemy jak będzie. A kiedy będzie? Pewnie nigdy, więc możliwe, że nigdy nie zrealizujemy.
Może za lata, jak okolica zabuduje się bardziej kompletnie, to do tematu się wróci, razem z powtórzeniem konsultacji. A już reklamuje się kolejna inwestycja przy ul. Odlewniczej - Odlewnicza Apartments Kraków, więc kolejni mieszkańcy przybędą w okolicy, a to przecież jeszcze nie jest wszystko.
Skoro mieszkańcy nie chcą, to nie planujemy finansowania tego projektu, a skoro nie ma finansowania, to zrealizujemy jak będzie. A kiedy będzie? Pewnie nigdy, więc możliwe, że nigdy nie zrealizujemy.
Może za lata, jak okolica zabuduje się bardziej kompletnie, to do tematu się wróci, razem z powtórzeniem konsultacji. A już reklamuje się kolejna inwestycja przy ul. Odlewniczej - Odlewnicza Apartments Kraków, więc kolejni mieszkańcy przybędą w okolicy, a to przecież jeszcze nie jest wszystko.
czyli dokładnie jest tak, jak obawiałem się po konsultacjach.
Nie chcecie ulicy szanowni ? - to nie zrobimy nic. Jak to ujął Pan Jacek - "mieszkańcy chcą pozostawienia ulicy w obecnym kształcie".
czyli kolejne lata ulica nieoświetlona , zabłocona , dziurawa.
Nie chcecie ulicy szanowni ? - to nie zrobimy nic. Jak to ujął Pan Jacek - "mieszkańcy chcą pozostawienia ulicy w obecnym kształcie".
Mar G pisze:czyli dokładnie jest tak, jak obawiałem się po konsultacjach.
Chyba jednak wolę nieoświetloną, zabłoconą (w sumie to głównie w okresie zimowym przecież) i dziurawą ulicę, od takiej ze sznurem samochodów.
jacke pisze:Mar G pisze:czyli dokładnie jest tak, jak obawiałem się po konsultacjach.
Chyba jednak wolę nieoświetloną, zabłoconą (w sumie to głównie w okresie zimowym przecież) i dziurawą ulicę, od takiej ze sznurem samochodów.
Akurat twoje intencje były od początku znane - mieć wszystkich w d…., byle tylko pościelić pod siebie

Skoro Prezydent powołuje się jedynie na brak środków na realizację a deklaruje wykonanie zgodne z wolą z konsultacji - wysłałem do Prezydenta i radnych rezolucję, aby podczas udzielania dla Skanska PnB dla mega budynku przy ul. Przybyszewskiego - nałożono obowiązek z Art. 16 - na wykonanie przebudowy tego odcinka na trakt zgodny z wolą mieszkańców na koszt inwestora Skanska.
Skoro Atal przebudował 200 mb Buszka, Eko zbudował przejścia przez AK - dlaczego Skanska ma nie zrobić czegoś dobrego dla okolicy.
Jeżeli ktoś jest podobnego zdania, wyślijcie maile do UMK i ZDMK żeby dopilnowali tematu. Kropla drąży skałę.
Lepszej okazji aby to wykonać szybko może już nie być.
Skoro Atal przebudował 200 mb Buszka, Eko zbudował przejścia przez AK - dlaczego Skanska ma nie zrobić czegoś dobrego dla okolicy.
Jeżeli ktoś jest podobnego zdania, wyślijcie maile do UMK i ZDMK żeby dopilnowali tematu. Kropla drąży skałę.
Lepszej okazji aby to wykonać szybko może już nie być.
Podrzuc moze adres na ktory wyslales i mniej wiecej co konkretnie opisac czy jak taki wniosek powinien zabrzmiec. Wysle ja i podrzuce do kilku znajomych z osiedla obok.
Dzialaja tutaj pw tak w ogole?
Dzialaja tutaj pw tak w ogole?
Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”