Monument Kraków / Noho Investment (ul. Wybickiego) - opinie na forum (działka po Gigancie)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Master

Re: Monument Kraków / Noho Investment (ul. Wybickiego) - opinie na forum (działka po Gigancie)

Postautor: Master » 28 wrz 2026, 19:01

To daje jakiś ogląda na to, jak to będzie finalnie wyglądało.

Obrazek

A może nawet teraz już, to cała elewacja budynku Monument jest odsłonięta.

Obrazek

Ta strona jeszcze cała była zasłonięta, jak robiłem zdjęcia.

Master

Re: Monument Kraków / Noho Investment (ul. Wybickiego) - opinie na forum (działka po Gigancie)

Postautor: Master » 28 wrz 2026, 19:04

Faktycznie, trzeba przyznać, że to będzie spory blok, a jak na krakowskie warunki, to całkiem monumentalny.

Obrazek

Zastanawiam się tylko, co to jest przy oknach, czy oni tam będą jeszcze coś dodatkowego montować?

Obrazek

Ale po zdjęciu rusztowań i tych wszystkich siatek, to całkiem ładnie może wyglądać.

Master

Postautor: Master » 28 wrz 2026, 19:07

Jest tu może ktoś, kto zakupił mieszkanie w inwestycji Monument dewelopera Noho i może napisać coś o tym, jak to wygląda z terminami?

Obrazek

I ogólnie, jak układa się współpraca z deweloperem? Rozumiem, że tam też będzie zarządzała firma będąca skoligacona z deweloperem, tak?

Sellie

Postautor: Sellie » 28 wrz 2026, 22:20

Jak na inwestycję Noho to wygląda to strasznie tanio. Szok. :cry: Normalnie mieli jedne z najładniejszych budynków w Krakowie. Może wyszli z założenia, że ludzie i tak kupią, więc jadą już tylko na renomie?
Nie wiem co miałoby uzasadniać te wysokie ceny? Na wizualizacjach ten budynek wygląda super... a w realu tak nijak. Szkoda. Zmarnowany potencjał.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 29 wrz 2026, 0:07

Różne sa gusta, każdy ma swoje. Mi się nie podoba wogóle pomysł mieszkania na stałe w takim opasłym budynku.
Wielki kloc, nie wiem czym się tam podniecać. Lokalizacja taka nijaka, ni to centrum ni obrzeża, wokoło inne kloce po 10 pięter. Komfortu żadnego, zieleni zero. Mieszkanie w takim czymś musi być podobne jak mieszkanie w dużym hotelu sieciowym. Co kto lubi, ja widzę dużo lepsze propozycje w tych cenach.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2026, 12:23 przez tonyxxl, łącznie zmieniany 1 raz.

DobrzeJuzBylo

Postautor: DobrzeJuzBylo » 29 wrz 2026, 10:12

Jak na tę półkę cenową to zdecydowanie obniżyli loty. Mając sporo pieniędzy można mieszkać w lepszym miejscu, zwłaszcza, że Wybickiego to jest wylęgarnia żulików pod Netto. Ławki okupowane 24/7. Takie ogromne bloki to jest przeważnie horror akustyczny, bo remont w jednym mieszkaniu słyszą wszyscy. I naprawdę jest róznica między blokiem, który ma 40 lokali, a takim, który ma ich 140, jak NOHO Monument. Czas pokaże, ale wydaje mi się, że przeszarżowali z gabarytem i cenami. Znam jednego nabywcę to się za jakiś czas okaże, czy zadowolony.

bartekrk

Postautor: bartekrk » 29 wrz 2026, 12:02

Elewacja nie dość, że po taniości to jeszcze spieprzona. Nie wygląda jakby luksusowo ten blok.

Znawca

Postautor: Znawca » 30 wrz 2026, 8:06

czyli jednak nie dali rady dowiezc? tak uwazacie? Faktycznie na tych zdjeciach w przyblizeniu elewacja wydaje sie nierowna, tam gdzie widzialem tynk mozaikowy bylo lepiej czyli nizej przy lokalach uslugowych

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”