Brak ogrodzenia wokół osiedla / czy osiedle będzie ogrodzone - Dąbska Street Kraków
Re: Brak ogrodzenia wokół osiedla - Dąbska Street Kraków
Moje pytanie nie miało być ironiczne tylko chciałam, abyś konkretnie napisał jakie masz żądania od dewelopera. Większość Twoich postów ma wydźwięk, że nic Ci sie nie podoba oraz, że trzeba walczyć z deweloperem i nic z nich nie wynika konkretnego. Nasze osiedle nie jest w 100% dobrze przemyślane i nie jestem nim zachwycona ale nie mam ochoty się kłócić z deweloperem o kolor ścian na klatce.
alek91 pisze:Moje pytanie nie miało być ironiczne tylko chciałam, abyś konkretnie napisał jakie masz żądania od dewelopera. Większość Twoich postów ma wydźwięk, że nic Ci sie nie podoba oraz, że trzeba walczyć z deweloperem i nic z nich nie wynika konkretnego. Nasze osiedle nie jest w 100% dobrze przemyślane i nie jestem nim zachwycona ale nie mam ochoty się kłócić z deweloperem o kolor ścian na klatce.
Zasadniczo sie zgadzam. Na forum poruszonych zostalo wiele watkow, otwartych zostalo wiele tematow. Usystematyzowanie oczekiwan pozwoliloby rozpoznac co tak na prawde jest palacym problemem, w kwestii ktorego nalezaloby dzialac, a co jest kwestia indywidualnego gustu.
Dla mnie najpilniejszym tematem bylo ogrodzenie, i to udalo sie zalatwic. Osobna w tym momencie kwestia jest, czy osiedle bedzie faktycznie zamkniete, czy nie. Wydaje mi sie, ze brama wjazdowa planowana nie jest, bo ma byc szlaban, otwartym pozostaje pytanie czy bedzie jakas furtka zamykana czy po prostu dziura w plocie.
Plac zabaw - mial byc na osiedlu normalny plac zabaw, jednak takowego chyba nie bedzie, tylko elementy placu zabaw porozrzucane po osiedlu.
Stacja trafo - dalej nie wiadomo jak ona ma ostatecznie wygladac
Sterowanie szlabanem - przewidywany jest pilot, co uniemozliwi sterowanie szlabanem z mieszkania (ktos przyjezdza = trzeba bedzie wyjsc ew. prosic stroza o wpuszczenie)
Wozkownie/rowerownie - to zasadniczo nie jest problem, o ile zostaly zrobione tak jak mialy byc, i w ilosci w jakiej mialy byc

Droga wewnetrzna - wedlug prospektu miala byc kostka, jest wylany zwykly asfalt. Nie wiem czy oprocz wzledow estetycznych bedzie to mialo jakis negatywny skutek. To jest w ogole o tyle ciekawe, ze to akurat zostalo w prospekcie ujete wiec mozna ta kwestie podniesc.
Skrzynki - kwestia dosc indywidualna. Bylem na osiedlug wiele razy i do tej pory nie wiem co o tym myslec

Komorki lokatorskie - wyglada na to, ze komorki wykonane sa ze scian pelnych tak jak bylo w opisie, a jedynie drzwi sa kratowane (wg Dasty ze wzgledu na przepisy). Moglo byc lepiej, moglo byc gorzej
Kwestie ktore zostaly tu czy tam podniesione, a ktore dla mnie osobiscie nie maja wiekszego znaczenia to wyglad garazu, brak okien na klatce schodowej, kolor scian w klatkach i to chyba na tyle
Myślę, że kwestię asfaltu można skreślić. Padła już jasna odpowiedź, że będzie kostka, ale dopiero przy kończeniu całej inwestycji, żeby owa kostka się nie zniszczyła trakcie prac. Asfalt jest tymczasowy.
Jeśli jest szlaban, to logiczne wydaje się, że deweloper nie planuje bramy...
Jeśli jest szlaban, to logiczne wydaje się, że deweloper nie planuje bramy...
Re: Brak ogrodzenia wokół osiedla / czy osiedle będzie ogrodzone - Dąbska Street Kraków
Ciekawostka z sasiedniego budynku GL. Jednym z lokali na parterze bedzie sklep z drzwiami 

Gosc123 pisze: Jeśli jest szlaban, to logiczne wydaje się, że deweloper nie planuje bramy...
Osobiście uważam, że nie do końca jest logiczna. W Krakowie jest co najmniej kilka miejsc gdzie jest właśnie szlaban na dzień i brama na noc, najbliższy przykład to inwestycja Semaco zaraz obok Decathlonu.
Re: Brak ogrodzenia wokół osiedla / czy osiedle będzie ogrodzone - Dąbska Street Kraków
Ok, potwierdzone info. Szlaban jest i musiałem w deszcz wychodzić bramę otwierać. Średnia opcja. Co z kurierami którzy mają wjeżdżać? Za każdym razem wychodzić?
-
karoloko pisze:Ok, potwierdzone info. Szlaban jest i musiałem w deszcz wychodzić bramę otwierać. Średnia opcja. Co z kurierami którzy mają wjeżdżać? Za każdym razem wychodzić?
Ma być opcja otwierania szlabanu podając numer telefonu właściciela mieszkania.
Wracając do tematu "większości" opowiadającej się po stronie ogradzania osiedla, z informacji od dewelopera wynika, że tylko DWIE osoby interweniowały za tym pozornym bezpieczeństwem (a tak naprawdę utrudnianiem życia wszystkim)...
Ja pisalem w tej sprawie, to kto jest ta 2 osoba? 

discosucks pisze:karoloko pisze:Ok, potwierdzone info. Szlaban jest i musiałem w deszcz wychodzić bramę otwierać. Średnia opcja. Co z kurierami którzy mają wjeżdżać? Za każdym razem wychodzić?
Ma być opcja otwierania szlabanu podając numer telefonu właściciela mieszkania.
Wiadomo kiedy? Sporo osób już mieszka. Zresztą nawet przy wykończeniach było by to szalenie potrzebne, cały czas przecież przyjeżdżają kurierzy, dostawcy etc.
Dodam tylko, że wszystkie argumenty odnośnie uciążliwości turon areny są nietrafne. Nie ma ani jednej osoby po koncercie na "blokach".
Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”