Może ktoś myślał o podzieleniu kosztów i można czerpać pomysły z jednego projektu ???
Chyba że przyszły sąsiad/ka jest projektantem

Pozdrawiam Tomek
Nowy lokator Piasta pisze:Jest tu ktoś kto ma mieszkanie 66,38m2 ? Jestem na etapie ofert jakie otrzymuje od projektantów i porównuję ceny.
Może ktoś myślał o podzieleniu kosztów i można czerpać pomysły z jednego projektu ???
Pozdrawiam Tomek
ewa_ewa pisze:Nowy lokator Piasta pisze:Jest tu ktoś kto ma mieszkanie 66,38m2 ? Jestem na etapie ofert jakie otrzymuje od projektantów i porównuję ceny.
Pozdrawiam Tomek
My mamy mniejsze (38m, na 5tym), projektanta nie bedziemy brac, ale mamy super firme od mebli - meblekaczor.pl
Mialam juz od nich szafe i cala kuchnie. Pan ma dobre pomysly i zawsze cos fajnego zaproponuje, a zdecydowanie taniej niz projektant,
jak masz jakas ogolna inspiracje i pomysl na wszystko. I wykonanie mega. Zreszta jakos nie ufam projektantom do konca, bo czesto wciskaja jakies swoje firmy i pomysly nie do konca praktyczne ;/
Pozdrawiam,
E
ewa_ewa pisze:Zmiany wprowadzac mozna, ale to ogolonie droga przez meke.
My chcielismy zmienic nieco uklad scian, powiekszyc odrobine lazienke i wywalic przedpokoj (zupelnie niepraktyczny).
Zmiany zostaly przez nas wyslane w lipcu, a wciaz nie mamy odpowiedzi. Deweloper ma 2 tyg zgodnie z umowa na zatwierdzenie zmian i ew. wycene.
Za kazdym razem trzeba wydzwaniac, bo na maila rzadko ktos odpowiada.
W zwiazku z przesunieciem scian i zmiana projektu chcielismy inny grzejnik w lazience i 5 miesiecy zajelo udowodnienie, ze mozna zalozyc grzejnik o innych wymiarach i takiej samej mocy grzewczej w tym samym zakresie cenowym. Dopiero w grudniu ta zmiana zostala zakceptowana.
Nadmienie jeszcze, ze nasze zmiany nie byly nabazgrolone na kartce, tylko byl to gotowy kompletny projekt, zaznaczone wszystkie przerobki wod-kan,
prad i inne, ale jak widac nawet to jest wielkim problemem.
Na razie poza zaakceptowaniem innego grzejnika nie mamy zadnej odpowiedzi, a scianki dzialowe ponoc juz sa na 2 pietrze, a my mamy mieszkanie na 5.
Jazeli chcecie cos zmieniac, radze uzbroic sie w cierpliwosc, albo przerobic potem na wlasna reke...
Nowy lokator Piasta pisze:ewa_ewa pisze:Nowy lokator Piasta pisze:Jest tu ktoś kto ma mieszkanie 66,38m2 ? Jestem na etapie ofert jakie otrzymuje od projektantów i porównuję ceny.
Pozdrawiam Tomek
My mamy mniejsze (38m, na 5tym), projektanta nie bedziemy brac, ale mamy super firme od mebli - meblekaczor.pl
Mialam juz od nich szafe i cala kuchnie. Pan ma dobre pomysly i zawsze cos fajnego zaproponuje, a zdecydowanie taniej niz projektant,
jak masz jakas ogolna inspiracje i pomysl na wszystko. I wykonanie mega. Zreszta jakos nie ufam projektantom do konca, bo czesto wciskaja jakies swoje firmy i pomysly nie do konca praktyczne ;/
Pozdrawiam,
E
Ja się jednak skusiłem na projektantów i jak na razie nie żałuję. Czekam na na ostatni etap od nich i szukam ekipy do wykończenia.
Do tej firmy na pewno też wyślę zapytanie, będzie kolejna oferta do porównania z innymi. Dzięki za informację.
Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości