Noworocznie, konstruktywnie: Cyfrowy postęp technologiczny w budownictwie. Kiedy?

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
rmcc

Re: Noworocznie, konstruktywnie: Cyfrowy postęp technologiczny w budownictwie. Kiedy?

Postautor: rmcc » 26 gru 2018, 16:47

Niestety w popularnych inwestycjach (tak do 9k metr rok temu) wszędzie na mnie albo dziwnie patrzono gdy o to pytałem albo zbywano, twierdząc, że "coś tam" będzie gdy pytałem choćby o głupie gniazdka do ładowania PHEV czy pełnych elektryków. Deweloperzy są mocno w tyle z technologią, oglądałem dosłownie kilka (głównie Wola Justowska, nazw już nie pamiętam) takich bardziej "premium" inwestycji gdzie mocno chwalii się inteligentnym domem a okazywało się, że to często co najwyżej wideodomofon i czujnik temperatury w środku nawet bez regulacji ogrzewania czy sterowania oświetleniem.

Podobno nikt o to nie pyta, nikt nie potrzebuje, z tym tematem jesteśmy w ciemnym lesie i pewnie jeszcze ze dwie dekady miną zanim zapóźnieni deweloperzy nadrobią chociaż obecny stan rynku.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”