Plac zabaw na osiedlu Piasta Park Kraków - czy /gdzie jest planowany?

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
RREvoque

Re: Plac zabaw na osiedlu Piasta Park Kraków - czy /gdzie jest planowany?

Postautor: RREvoque » 20 sty 2018, 11:04

Zaraz pod Twoim postem, roza napisała. Ty napisaleś, że fajnie zaczyna się sąsiedztwo. Jesteśmy sąsiadami i uwazam ze trzeba rozmawiać ale nie w taki sposób. Na Ruczaju są wspólnoty, które nie mają miejsca na plac zabaw a obok wspolnota ma plac zabaw wiec wprowadzili abonament miesięczny chyba 30 zł, a bramka na plac otwiera się na kartę. I wiadomo ze są koszty utrzymania ale trzeba rozmawiać :)

Pawello

Postautor: Pawello » 23 sty 2018, 20:22

Ni dziw się , ale naprawdę można się zirytować, gdy pod twoim blokiem wyrasta blok o pojemności 5 okolicznych wieżowców. Szlak by cię trafił gdybyś nie mogł(mogła)zaparkować pod swoim własnym blokiem , bo już o 17 wszystkie miejsca zajęte przez samochody których właściciele są z waszego bloku. Dodatkowo nie ma osobnej drogi do bloku , tylko połączono wewnętrzną drogę osiedlową do waszego wjazdu.Przecież za 2 miesiące z waszego bloku co rano będzie wyjeżdżało prawie 200 samochodów !!! wygeneruje się taki ruch , że strach będzie przejść .Plac zabaw to tylko dopełnienie , sam mieszkam przy nim ale pal licho - dodatkowych 30 dzieciaków mi nie przeszkadza , hałas i tak będzie jak był. Ogólnie dla starych mieszkańców koszmar. Zrobi się tu drugi na razie miniruczaj

rosek

Postautor: rosek » 24 sty 2018, 20:26

Nie chcę Cię martwić ale deweloper planuje jeszcze 4 takie bloki i kilka mniejszych. Cóż taki kawał ziemi nie mógł nie zostać niezauważony przez deweloperów. Zresztą to nie tylko problem starych bloków. Problem będzie niestety dotyczył wszystkich chociaż ja preferuję tramwaj zamiast samochodu.

Droga będzie bezpośrednio z tego osiedla do Piasta Kołodzieja ale dopiero za jakiś czas.

Jeśli chodzi o ruczaj to jestem tam często i gęstość zabudowy w planach dewelopera jest dużo mniejsza niż tam.

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”