Inwestycja Rydla 32 Kraków - Echo Investments - forum opinie i informacje

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Marecki67

Re: Inwestycja Rydla 32 Kraków - Echo Investments - forum opinie i informacje

Postautor: Marecki67 » 19 paź 2018, 12:28

Niższe bloki mają z reguły niższy standard niż wysokie? Gdzie takie reguły obowiązują? Widzę, że kolega wpisuje się czasem z ciekawymi uwagami, a czasem tylko po to, by zaistnieć.

kwk

Postautor: kwk » 19 paź 2018, 12:29

Marecki67 pisze:Niższe bloki mają z reguły niższy standard niż wysokie? Gdzie takie reguły obowiązują? Widzę, że kolega wpisuje się czasem z ciekawymi uwagami, a czasem tylko po to, by zaistnieć.

Na Wrocławskiej są wysokie bloki i to jest referencja ;)

krisak13

Postautor: krisak13 » 19 paź 2018, 14:41

Deweloper sie liczy akurat i sama inwestycja do kogo jest kierowana, a ECHO akurat buduje przyzwoicie.

iti

Postautor: iti » 21 paź 2018, 1:34

krisak13 pisze:Deweloper sie liczy akurat i sama inwestycja do kogo jest kierowana, a ECHO akurat buduje przyzwoicie.

Niedaleko, przy Bronowickiej, stoi budynek, za którego budowę odpowiada deweloper Echo i chyba jest nieźle, więc pod tym względem w porządku. Ale nie jest to też tani deweloper, więc coś za coś. Okolica jest przyjemna, ale też ceny nie niskie. Może ktoś, kto kupił tam mieszkanie, napisze, czy ceny da się negocjować z Echo Investments?

lesnydzbanek

Postautor: lesnydzbanek » 21 paź 2018, 1:57

Na początkowym etapie byłem zainteresowany i negocjacja ceny max do 2%.
Było kilka bardzo fajnych mieszkań od tylnej części i domków, cenowo dość wysoko bo ponad 9k/metr. Z garażem i komórka wychodzi finalnie 10.
Samo miejsce postojowe i komórka to 45k. Plus, że jest niewiele małych mieszkań, typowo pod wynajem.

Co do inwestycji to deweloper profesjonalny, wykonawca Mota-Engil i projekt Czarakcziew, więc forma powinna być na poziomie.
Samo osiedle bardzo ładne. Ale też musi to kosztować swoje.

Na duzy plus też fakt - że większość mieszkań jest kupiona przez rodziny jako mieszkanie docelowe. Więc powinno być dość spokojnie i niewielu uciążliwych studentów.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2018, 11:37 przez lesnydzbanek, łącznie zmieniany 6 razy.

jgruszka

Postautor: jgruszka » 23 paź 2018, 10:18

Jeśli chodzi o Echo to standard mają dość dobry i wysokość mieszkań 2,7 (gdzie normą jest 2,6).
Natomiast co do ceny - jest możliwość negocjacji, w tym momencie z automatu można dostać gratis projekt wnętrza lub 1% upustu. A realnie da się wynegocjować więcej - nam się udało ok. 2%

rydlowy

Postautor: rydlowy » 24 gru 2018, 13:29

Chyba nie tylko ja pisałem do admina, żeby założył forum mieszkańców Rydla 32, trochę to trwało, ale wreszcie jest :) Założyłem kilka tematów, które moim zdaniem są ważne, ale na pewno pojawi się ich o wiele więcej, zakładajcie więc kolejne i dyskutujmy.

jgruszka

Postautor: jgruszka » 27 gru 2018, 11:43

Ja pisałam :) Witam przyszłego sąsiada :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”