Zakup mieszkania Nowy Prądnik II - ceny za m2, koszty utrzymania, hałasujące pociągi
Re: Zakup mieszkania Nowy Prądnik II - ceny za m2, koszty utrzymania, hałasujące pociągi
robtomas pisze:To zależy od wielu czynników więc nie ma sensu abyś się kierował doświadczeniami innych osób. Cena miejsca postojowego jest dość atrakcyjna więc nie jest to dziwne że nie chcą rozmawiać o niższej cenie. Co do mieszkań ja negocjacje rozpocząłem pod koniec września i dostałem propozycję upustu 100 zł na metrze ale tylko w przypadku zakupu miejsca postojowego. Ostatecznie jednak wybrałem inne tańsze i w tym przypadku nawet tej stówy nie dostałem. Zapewne było to spowodowane tym, że było jedno z ostatnich mieszkanie z tego pionu a i deweloper zobaczył, że mi zależy bo czekałem aż zwolni się na nie rezerwacja dokonana przez inną osobę. Upust to pewnie mogą dać na mieszkania z niższych pieter od zachodniej strony, które sąsiadują z osiedlem 5 kolorów. Reszta sprzeda się bez problemu jeszcze przed oddaniem budynku.
Oczywiście rozumiem wszystkie argumenty dewelopera. Jak by nie było to on jest na dominującej pozycji i rozdaje karty

Re: Zakup mieszkania Nowy Prądnik II - ceny za m2, koszty utrzymania, hałasujące pociągi
Jak łatwo się domyśleć, upustów i innych promocji nikt nie daje z dobrego serca, tylko po to żeby sprzedać lokal. Też się spotkałem w oporem, ale jako że za ustawne 43m płaciłem 5400/m2 to nie naciskałem, mowa oczywiście i pierwszym etapie. W drugim moim zdaniem, ktoś nawalił przy projektowaniu mieszkań, nie miałem kompletnie w czym wybierać szukając czegoś na wynajem.
Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”