Rury kanalizacyjne i ich umiejscowienie blisko siebie - Piasta Towers Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
Dusiek

Re: Rury kanalizacyjne i ich umiejscowienie blisko siebie - Piasta Towers Kraków

Postautor: Dusiek » 16 lis 2017, 10:47

Dujeknh pisze:Bylem dzis ogladac mieszkanie. 47m pln/zach też mam odpływ w narozniku, sciany mysle ze nie wymagaja gładzi, szerokosc dzwi 90cm, pokoik z aneksem bardzo maly(chodzi mi o samą pow pokoju be aneksu), okno balkonowe w malym pokoju bez mozliwosci otwarcia(według mnie beznadziejnie) po za tym mam miec ogródek a nie wiadomo czy będzie do niego zejście bezpośrednio z balkonu. Wiele jest jeszcze niewiadomych Pan który mnie oprowadzał nie znał odpowiedz na wiele pytan

To mamy mieszkanie w tym samym pionie. Odpływ z WC jest w tym narożniku co wanny? Na planie WC jest na innej ścianie.
I jak to możliwe ze okno się nie otwiera?

Gosia-PT

Re: Rury kanalizacyjne i ich umiejscowienie blisko siebie - Piasta Towers Kraków

Postautor: Gosia-PT » 16 lis 2017, 12:46

W mieszkaniu 47 po zachodniej stronie wc jest tak jak w planie akurat u mnie. Co do tego dużego okna potwierdzam nie otwiera się. "Salon" jest super mały. Sofa i telewizor bez żadnego stoliczka czy półki.

kpoeta

Postautor: kpoeta » 16 lis 2017, 12:54

Nawet nie żartujcie ze jakieś okno się nie otwiera .to bezsensu ;/ wszystkie okna powinny się otwierać. Kurcze w takim razie już doczekać się nie mogę jak my wejdziemy do siebie i zobaczymy co i jak. My mamy też narożne mieszkanie południowo-zachodnie z tego co kojarze .

Boo123

Postautor: Boo123 » 16 lis 2017, 12:57

Nie rozumiem w takim razie, jedni mają zgodnie z projektem inni nie? Dlaczego takie rozbieznosci nawet w tym samym pionie? Wkurza mnie bo trzeba będzie kombinować z podciagnieciem odplywu jakiś metr.

Jeśli chodzi o okno, to ta część od sufitu do podłogi w sypialni jest tylko przeszkleniem aby lepiej doświetlić pokój, nie da rady wyjść z sypialni na balkon

Sebastian

Postautor: Sebastian » 16 lis 2017, 13:38

Widzę ze nie tylko mi przeszkadza to okno. Trochę bezsensu ze się nie otwiera. Dla mnie zaskoczeniem był też mega mały salon. Oglądałem wczoraj mieszkanie i jakby cała reszta się zgadza. Jednak okno i wielkość salonu trochę mnie martwi

Anna

Postautor: Anna » 16 lis 2017, 14:03

Jeśli chodzi o to przeszklenie balkonu z jednej strony, my również z mężem byliśmy mocno zadziwieni tym tworem. Rozmawiałam na ten temat z kierownikiem budowy, po odbiorze końcowym budynku jest technicznie możliwość wymiany na drzwi balkonowe ale wiadomo już we własnym zakresie na własny koszt... te okna produkuje sam inter-bud i ponoć można u nich zamówić

Dujeknh

Postautor: Dujeknh » 16 lis 2017, 14:22

Dusiek pisze:
Dujeknh pisze:Bylem dzis ogladac mieszkanie. 47m pln/zach też mam odpływ w narozniku, sciany mysle ze nie wymagaja gładzi, szerokosc dzwi 90cm, pokoik z aneksem bardzo maly(chodzi mi o samą pow pokoju be aneksu), okno balkonowe w malym pokoju bez mozliwosci otwarcia(według mnie beznadziejnie) po za tym mam miec ogródek a nie wiadomo czy będzie do niego zejście bezpośrednio z balkonu. Wiele jest jeszcze niewiadomych Pan który mnie oprowadzał nie znał odpowiedz na wiele pytan

To mamy mieszkanie w tym samym pionie. Odpływ z WC jest w tym narożniku co wanny? Na planie WC jest na innej ścianie.
I jak to możliwe ze okno się nie otwiera?

Jest po przeciwnej stronie, wózkownia tez jest mała. Orientuje się ktoś co to za budynek stoi z cegły za naszą inwestycjia widać go z okien po zachodniej stronie?

A jeżeli mają możliwość wymiany okna na balkonowe w sypialni to powinni każdemu odrazu takie wprawic, bo myślę że każdy się spodziewał ze będzie ono otwierane, a nagle okazuje się ze jest inaczej

kpoeta

Postautor: kpoeta » 16 lis 2017, 15:53

TO powiem szczerze ze lepiej jakby zrobili normalnie male okno i nie byloby tematu. myslicie ze mozna to zglosic jako wade? bo to ewidentnie jest wejscie na balkon. po co komu takie duze okno w sypialni. tak to mozna by bylo ten kąt jakos inaczej wykorzystac. Mysle ze o tym powinni poinformowac Nas wszystkich ze okno duze w sypialni nie bedzie sie otwierac na balkon....

Boo123

Postautor: Boo123 » 16 lis 2017, 17:53

A ja myślę, że nie zrobili tego jako drzwi bo po prostu nie byłovy miejsca w pokoju żeby je otworzyć :lol:

BPK

Postautor: BPK » 17 lis 2017, 7:07

Niestety zasmucę was, ale na rzutach jest zaznaczone okno jako nieotwierane. Nie ma szans, żeby cokolwiek wyegzekwować w tym temacie.

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”