Piltza 37 Kraków - opinie i forum o nowych mieszkaniach na Ruczaju (Emmerson)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
MagdaH

Re: Piltza 37 Kraków - opinie i forum o nowych mieszkaniach na Ruczaju (Emmerson)

Postautor: MagdaH » 28 gru 2017, 12:58

Mieszkanie w tym bloku to parodia. Współczuję lokatorom którzy wprowadzą się po zimie. Ściany grubości dykty, jeśli sąsiad się załatwia bądź bierze kąpiel, Ty oraz lokatorzy z drugiej strony również :D Nie wspomnę o parapetówkach - jeśli akurat ktoś postawowi zorganizować, kilka otaczających lokali mimo braku zaproszenia również bierze udział (szczególnie kl. II), słychać nawet nocne rozmowy w łóżku... Współczuję również mieszkającym na parterze - radzę wyposażyć się w kalosze po zimie :lol: W ogródkach brak jakiegokolwiek spadku bądź odprowadzenia także nawet niewielki deszcz i otwarty basen za friko. Jednak nic nie przebije sytuacji, kiedy to zrobisz pyszne śniadanie, siadasz do stołu i widzisz przez okno modlących się ludzi na cmentarzu.
Tak, wprowadzając się wiedziałam, że mam na wprost siebie cmentarz, jednak we wrześniu mi to nie przeszkadzało - sama zieleń przed oknem. Jednak teraz jest to przygnębiający widok. Za to po zmierzchu oszczędność na oświetleniu - zostały zamontowane tak $$@!!@#! mocne latarnie na parkingu, że czasami jak przebudzę się w nocy nie dowierzam, że jest 3 nad ranem, a nie południe... Oczywistością jest również wykupienie miejsca postojowego za blokiem lub pod budynkiem, w innym wypadku cudem jest znalezienie miejsca w którym można LEGALNIE zaparkować. Blokad założonych na ulicy Piltza bądź mandatów za nieprawidłowe parkowanie nie byłabym w stanie zliczyć przez te 3 miesiące. Ostatnim mankamentem jest wszechobecna wilgoć w mieszkaniach której nie sposób się pozbyć.
Biorąc pod uwagę powyższe, chętnym na zakup lub wynajem mieszkania w tym bloku radzę dobrze przemyśleć lokalizacje oraz inne aspekty.

marqson

Re: Piltza 37 Kraków - opinie i forum o nowych mieszkaniach na Ruczaju (Emmerson)

Postautor: marqson » 06 sty 2018, 13:51

Cześć, czy naprawdę na piltza 37 jest aż tak źle? Szukamy inwestycji w tym rejonie i zastanawiamy się nad zakupem któregoś z wolnych mieszkań.

alehandro

Postautor: alehandro » 17 sty 2018, 14:22

Madga i Waldemar dzięki za opis. Mam nadzieje że deweloper to wszystko poprawi łącznie z tą słabą izolacją akustyczną.. zrobi jakieś wyciesznia. Chyba są jakieś normy na to? Ja osobiscie się rozmyśliłem bo choć układ mieszkania był dobry, to okno sąsiada wychodziło na mój balkon co wydawało się dziwne. Odleglosc do sasiedniego bloku tez była bardzo mała. Myśle ze lokalizacja blisko korporacji jest pewnym plusem.

bobi

Postautor: bobi » 26 sty 2018, 15:27

Witam,

Czy są na tym forum osoby, które zakupiły mieszkanie w tej inwestycji? Jeśli tak to jakie wrażenia po pierwszych miesiącach mieszkania? Bardzo dziękuję za odpowiedzi :)

Monika1234

Postautor: Monika1234 » 30 sty 2018, 21:06

Kupiłam mieszkanie w tej inwestycji i jestem bardzo zadowolona nie słyszę sąsiadów więc nie wiem p co w tym chodzi a co do cmentarza co jest w tym strasznego każdego dnia patrząc na niego można sobie uświadomić kruchość życia i cieszyć się że wszystkiego polecam

Mat

Postautor: Mat » 16 kwie 2018, 20:10

Ja też kupiłem mieszkanie w tej inwestycji. U mnie przegłosów, żadnych nie ma. Co do cmentarza to kwestia gustu. W lecie to na pewno lepszy widok niż okna sąsiedniego bloku.
Ja mam z kolei inny problem. Wprowadziłem się w zimie i okazało się, że okna są nieszczelne. Szczególnie okno balkonowe, które nie było przydyblowane i na mrozie cała rama się wygięła. Kiedy okazało się, że nie da się tego naprawić bezkosztowo, deweloper (Makadam) zapadł się pod ziemię i udaje, że nie istnieje...
Uczucie zatykania okien tekturami w nowym mieszkaniu - bezcenne :shock: :evil: . Na szczęście zbliża sie lato..

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”