Biurowiec ul. Mogilska / Kriegera od Warimpex Group - budowa / zdjęcia / opinie

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
Peace

Re: Biurowiec ul. Mogilska / Kriegera od Warimpex Group - budowa / zdjęcia / opinie

Postautor: Peace » 20 cze 2023, 12:43

Mnie najbardziej boli, że zamiast zrobić długą reprezentacyjną ulicę mieszkaniowo-korporacyjno-usługową mamy stare budynki + ruinę + budynki korporacyjne. Wszystko w innym kształcie i stylu. Wygląda to koszmarnie.

Nowy

Re: Biurowiec ul. Mogilska / Kriegera od Warimpex Group - budowa / zdjęcia / opinie

Postautor: Nowy » 20 cze 2023, 13:43

Peace pisze:Mnie najbardziej boli, że zamiast zrobić długą reprezentacyjną ulicę mieszkaniowo-korporacyjno-usługową mamy stare budynki + ruinę + budynki korporacyjne. Wszystko w innym kształcie i stylu. Wygląda to koszmarnie.

A najśmieszniejsze albo najstraszniejsze w tym jest to, że tam obok, przy Mogilskiej jest Wydział Architektury i Urbanistyki UMK oraz Wydział Planowania Przestrzennego UMK.

Zapomniałeś jeszcze o Lidlu, Rossmannie, myjni samochodowej, stacji kontroli pojazdów i jeszcze innych "atrakcjach" kawałek dalej. Aż przykro się na to patrzy.

czyzy

Postautor: czyzy » 17 gru 2023, 8:41

Jak tam przejeżdżałem ostatnio, to budynek wyglądał na gotowy. Ciekawe jak szybko wynajmie się w nim powierzchnia, ktoś słyszał może, co ma się tam wprowadzić?

luc

Postautor: luc » 12 cze 2024, 12:10

Mam wrażenie, że ten nowy budynek przy ul. Mogilskiej (a może to już Nullo), to tylko pogłębia bardziej chaos architektoniczny w tej okolicy. To mogła być dosyć reprezentacyjna aleja, może i z monumentalną zabudową, ale żeby jakoś wyglądała. A tu trochę starych kamienic, trochę szklanych domów., trochę baraków niskich... I Wydział Planowania UMK w jednym ze starych biurowców :D

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”