Mateuszkrk93 pisze:yyeeoo pisze:Rozwojowa? A co Tobie to da jako mieszkańcy? Pójdziesz sobie na spacer z dzieckiem to Ocean Office Park czy do nowych mieszkań z Chemobudowy?
Dla mnie to kolejny frazes dla dewelopera i pierdololo typu nie ma nic dookoła oprócz bloków i biur.
Dokładnie tak, ale co ta, kupujcie kupujcie, przecież wyraźnie deweloperzy mówili w reklamach i sponsorowanych artykułach w 2020, że to najlepszy moment na zakup mieszkania i zobaczcie - mieli rację, podrożały przecież, już niedługo 12k w Zielonkach![]()
A tak szczerze te biurowce mogą za jakiś czas stać się jedynie dużymi budynkami wymalowanymi graffity jeśli praca zdalna zostanie na długo w takim wymierze jak w 2020, gdzie wydajność pracy wcale nie spadła. Koszt biura to bardzo duża częśc składowa kosztów pracodawcy, może nie tak jak w Londynie, Amsterdamie czy Paryżu, ale procentowo nadal jest to duży koszt.
Widziałem niedawno artykuł, nie mogę obecnie go znaleźć, gdzie analizowane było prawdopodobieństwo tego, iż w perspektywie 10-20 lat część obecnych nowoczesnych biurowców będzie przerabiane na mieszkaniówkę, swego rodzaju nowy typ loftów i ku mojej ociesze prawdopodobieństwo tego jest istotne (szansa na fajne mieszkanka w centrum).
No to odkładaj sobie życie na za 20 lat