kodiaq44 pisze:Sellie pisze:Niestety mam bardzo skonkretyzowane wymagania, ale dziękuję Ci Oleg za starania i wyszukiwanie ofert - wiele z nich już sama przejrzałam, ale w każdym coś nie tak, coś co nie odpowiada moim wymaganiom.
Patrzę na te nowe, ale nie dość, że ceny z kosmosu, a jakość taka sobie, to jeszcze, albo już najgorsze zostały, albo oddanie za 3 lata, albo wszędzie te dziwne układy... Trochę bezsensowny ten rynek. Jak patrzę po różnych inwestycjach to ludzie zazwyczaj szukają tego samego co ja - bo na więcej ich nie stać, a deweloperzy i tak dalej swoje...
Jeśli północ Krakowa to na Mistrzejowicach pomiędzy obecną pętlą tramwajową a planowanym zintegrowanym węzłem SKA-tramwaj-autobus (nie wiadomo chyba na chwilę obecną kiedy ostatecznie on powstanie) łapią się w tym budżecie dwie inwestycje:
Dom-Bud - oddanie wrzesień 2021 -
dom-bud.pl/mieszkania/25-aVictoria Dom -
Viva Piast - oddanie gdzieś połowa 2022 pewnie, bo póki co są mniej więcej na etapie 3 piętra.
victoriadom.pl/vivapiast/#mieszkania/A/p4/74/filter?surface_from=31&surface_to=80&price_from=288&price_to=308&rooms_from=2&rooms_to=4Układy przy tym metrażu standardowe i raczej dobre. Osobnej kuchni poza starym budownictwem poniżej 50 metrów raczej nie znajdziesz. W Piasta Parku były takie mieszkania chyba koło 50 m2, ale w obecnych etapach jak widzę tylko powyżej 60 metrów mają opcję osobnej kuchni.
Ten dombud by jeszcze obleciał (może ze zrobieniem ciemnej kuchni...) ale victoria dom beznadzieja - mieszkania wąskie i długie przez co ciemne, kuchnia daleko od okna - tak, wiem, świetny wentylator załatwi sprawę, ale i tak mnie to średnio przekonuje, czasem po prostu w kuchni robi się gorąco, para, a tu nawet jak okno otworzysz to słaby przepływ powietrza. Z tej victorii prosiłam ich też o ofertę i mocno było wszystko za drogie, a nie były to mieszkania z moich snów, więc nie widzę sensu za to tyle kasy płacić i jeszcze być wkurzonym na rozkład. Ta victoria to chyba też obok tego zjazdu z autostrady jeśli dobrze kojarzę? Ktoś tam pisał, że będzie głośno - nie dość, że zadupie to jeszcze głośno. Słabe połączenie. Przepraszam jeśli mieszam te lokalizacje i to nie ta inwestycja.
Gdzie dokładnie są te bloki dombudu? To się tam przejdę, obczaję