Sołtysowska 23 Kraków od Develocity - opinie i informacje na forum (Czyżyny)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Bettyw1

Re: Sołtysowska 23 Kraków od Develocity - opinie i informacje na forum (Czyżyny)

Postautor: Bettyw1 » 12 lis 2020, 21:21

iti pisze:Ciekawe jaki widok z tego tarasu, ale pewnie wielkiego szału nie będzie w tej lokalizacji. Niemniej taras dobra sprawa, tylko jakoś drogawo, jak na tą część miasta.

Mieszkanie ma okna na północ, z tarasu kolejno po prawej stronie kilkunastoletni blok, potem DPS i drogę wjazdową do niego, zaniedbane nieużytki i chaszcze (nieuregulowany stan prawny działek, na których planowano kiedyś Park Woźniców, ale niestety nic z tego póki co nie będzie), dom bliźniak, kolejny to taka rudera drewniana, wciąż zamieszkana, a całkiem po lewej garaż blaszak w którym gość prowadzi warsztat lakierniczy no i w końcu najbardziej po lewej spory dom bliźniak z podwórkiem (na jego przodzie stoi ten blaszak). Na googlemaps dość dobrze to widać. Mieszkanie jest na 3 piętrze więc dość nisko także sorry, ale widoki z tarasu raczej słabe i naprawdę nie wiem, kto chciałby za coś takiego zapłacić tyle kasy :shock: :D

timmons

Re: Sołtysowska 23 Kraków od Develocity - opinie i informacje na forum (Czyżyny)

Postautor: timmons » 25 sty 2021, 9:00

Wiele dostępnych jednostek, ale plany pięter są okropne.

Wygląda na to, że mogli obniżyć ceny.

Bettyw1

Postautor: Bettyw1 » 25 sty 2021, 11:52

Z ciekawości pytałam o miejsce dla gości/dostaw/kurierów w okolicach bloku (bo nigdzie nie znalazłam na planach na zewnatrz) i okazuje się, że nie przewidziano. Ani jednego :o Niedaleko jest biedronka, na terenie któ®ej można bezpłatnie 90 min parkować, ale jakoś słabo widzę ekipy budowlane z materiałami, ktore miałyby je stamtąd nosić :?: Jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądał proces urzadzania mieszkań i poźniejszego życia tam, bo od strony Sołtysowskiej nie ma mowy, żeby gdziekolwiek auto postawić, a z tyłu budynku jest b. wąska droga dojazdowa kończąca się DPS.

timmons

Postautor: timmons » 25 sty 2021, 12:22

Mieszkałem w pobliżu. chodziliśmy po tej działce do sąsiedniej bierdronki.

ale zgadza się, nie ma gdzie zaparkować poza małą jednokierunkową uliczką za działką z gównianym domem w pobliżu

timmons

Postautor: timmons » 22 lut 2021, 12:25

Skontaktowaliśmy się z deweloperem, ponieważ byliśmy zainteresowani zakupem / połączeniem dwóch jednostek.

Nie byli zainteresowani odejściem od 13 tysięcy złotych za metr kwadratowy. Za dużo jak na lokalizację, nie dziękuję.

Obliczyliśmy różnicę między dwiema jednostkami o tym samym układzie i chcieli 8000 na METR KWADRATOWY WIĘCEJ na jednostkę wychodzącą na taras o powierzchni 25 m2

Bettyw1

Postautor: Bettyw1 » 23 lut 2021, 21:16

timmons pisze:Skontaktowaliśmy się z deweloperem, ponieważ byliśmy zainteresowani zakupem / połączeniem dwóch jednostek.

Nie byli zainteresowani odejściem od 13 tysięcy złotych za metr kwadratowy. Za dużo jak na lokalizację, nie dziękuję.

Obliczyliśmy różnicę między dwiema jednostkami o tym samym układzie i chcieli 8000 na METR KWADRATOWY WIĘCEJ na jednostkę wychodzącą na taras o powierzchni 25 m2

Za 13k/m2 to pewnie te z tarasem, północne. Nie wiem co by musiało mieć mieszkanie w tej okolicy, żeby zapłacić za nie 13k/m2. Szczególnie, że w tym budynku ani jakiejs dodatkowej infrastruktury nie będzie, ŻADNEGO miejsca postojowego dla gości/kuriera/awaryjnie, sąsiedztwo raczej takie sobie i do tego bezpośrednio przy mega zakorkowanej Sołtysowskiej. No i jeszcze bardzo dużo jest mieszkań-klitek po 27-38m2 więc zapewne projektowane z myślą o inwestycjach = częste zmiany lokatorów.

ITGeek

Postautor: ITGeek » 23 lut 2021, 21:48

Bettyw1 pisze:
timmons pisze:Skontaktowaliśmy się z deweloperem, ponieważ byliśmy zainteresowani zakupem / połączeniem dwóch jednostek.

Za 13k/m2 to pewnie te z tarasem, północne. Nie wiem co by musiało mieć mieszkanie w tej okolicy, żeby zapłacić za nie 13k/m2. Szczególnie, że w tym budynku ani jakiejs dodatkowej infrastruktury nie będzie, ŻADNEGO miejsca postojowego dla gości/kuriera/awaryjnie, sąsiedztwo raczej takie sobie i do tego bezpośrednio przy mega zakorkowanej Sołtysowskiej. No i jeszcze bardzo dużo jest mieszkań-klitek po 27-38m2 więc zapewne projektowane z myślą o inwestycjach = częste zmiany lokatorów.

Rownież ciężko mi zrozumieć czym kierował się deweloper oferując takie ceny... Porażka.

timmons

Postautor: timmons » 24 lut 2021, 8:51

Bettyw1 pisze:Za 13k/m2 to pewnie te z tarasem, północne. Nie wiem co by musiało mieć mieszkanie w tej okolicy, żeby zapłacić za nie 13k/m2.

Zrobiliśmy matematykę. Skończyło się na tym, że kosztował około 8 000 zł za metr za taras wychodzący na budynek obok biedronki.

These people are insane.

Bettyw1

Postautor: Bettyw1 » 24 lut 2021, 11:24

timmons pisze:
Bettyw1 pisze:Za 13k/m2 to pewnie te z tarasem, północne. Nie wiem co by musiało mieć mieszkanie w tej okolicy, żeby zapłacić za nie 13k/m2.

Zrobiliśmy matematykę. Skończyło się na tym, że kosztował około 8 000 zł za metr za taras wychodzący na budynek obok biedronki.

:lol: :o
Aż z ciekawości będę to obserwować, bo jestem bardzo ciekawa, czy ktos się skusi na tak wspaniałą ofertę :lol:

Mondzik

Postautor: Mondzik » 24 lip 2021, 18:47

Pytałam o mieszkania na tym osiedlu, te z tarasami za 13 k wciąż są dostępne :) Parter z ogrodkiem jeszcze w ok cenie (8k za m2), ale jednak pojedynczy blok i mało infrasttuktuty.. Co do okolicy to akurat mieszkam na Sołtysowska Park i jest spoko, ale to jednak osiedle gdzie są miejsca parkingowe i małe bo małe ale tereny zielone na wyjście z psem.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”