Budowa osiedla Młyny Mogilska w Krakowie - zdjęcia, informacje i opinie na forum

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Młyny Mogilska w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Noho Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
mlynek

Re: Budowa osiedla Młyny Mogilska w Krakowie - zdjęcia, informacje i opinie na forum

Postautor: mlynek » 11 lip 2024, 23:42

Moim zdaniem całkiem dobrze to wyszło, choć trochę chowa się ten budynek w cieniu tego wyższego.

Obrazek

Duże balkony, przeszklona klatka, na części elewacji jakieś okładziny ceramiczne. Jak się Wam podoba?

bohom

Re: Budowa osiedla Młyny Mogilska w Krakowie - zdjęcia, informacje i opinie na forum

Postautor: bohom » 14 lip 2024, 16:25

Fajnie to wyszło moim zdaniem, nie ma takiej biedy, jak w przypadku wielu innych deweloperów w Krakowie. Ja wiem, że to droższa inwestycja znacznie, niż przeciętna krakowska, ale też nie wymagam nie wiadomo czego. Nie wiem jak w innych miastach, ale w Krakowie niektórzy deweloperzy traktują klientów, jak śmieci. I niestety ten rynek tak wygląda, że mogą sobie na to pozwolić. Fajnie, że jest ktoś z zewnątrz, kto wnosi trochę wyższy standard.

iti

Postautor: iti » 17 sie 2024, 23:20

Tak patrząc na tą elewację, to nie ma biedy, fajnie, że pojawił się ktoś na rynku, kto chce robić to nieco lepiej, niż Krakowska przeciętna.

mlynek

Postautor: mlynek » 25 sie 2024, 22:34

Jak na razie, to tak to widać z ulicy Mogilskiej.

Obrazek

Ciekawe, jak wyjdzie to, co mają zamiar wybudować pomiędzy.

luc

Postautor: luc » 29 paź 2024, 0:03

To tu z nieco bliższej perspektywy, widać, że zabrali się na budowie Młynów Mogilska za uzupełnianie tej plomby.

Obrazek

Powstała po wyburzeniu chyba najnowszego budynku zakładu, który nie reprezentował specjalnej wartości historycznej ani architektonicznej. Ciekawe, jak wyjdzie to, co powstanie w zamian.

luc

Postautor: luc » 29 paź 2024, 0:04

Ten najmniejszy segment wydaje się być najbardziej zaawansowany, jeśli chodzi o stan prac.

Obrazek

Robili tam dach niedawno, cegła chyba też już odczyszczona na elewacji.

luc

Postautor: luc » 29 paź 2024, 0:05

Ciekawe, kiedy go odsłonią i co zobaczymy.

Obrazek

Dobrze kojarzę, że tam mają być nie mieszkania, ale te pokoje klubowe, sale fitness i takie tam inne ekstra dodatki dla mieszkańców?

fjrc

Postautor: fjrc » 29 paź 2024, 11:23

Tak, w tym budynku będą części wspólne.

momo

Postautor: momo » 04 lis 2024, 17:49

Dziś byłem z dronem na budowie, więc dzielę się z Wami aktualnymi zdjęciami. Zabytkowy budynek jest obecnie w fazie "wydmuszki" :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nowy

Postautor: Nowy » 11 lis 2024, 17:31

momo pisze:Dziś byłem z dronem na budowie, więc dzielę się z Wami aktualnymi zdjęciami. Zabytkowy budynek jest obecnie w fazie "wydmuszki"

OJACIE! Dzięki! Ale kapitalnie zdjęcia, dzięki za dodanie, z takiej perspektywy jeszcze osiedla Młyny Mogilska w Krakowie nie widziałem. Z jakiej to wysokości było robione?

Faktycznie, wszystko w środku w tych starych budynkach wyburzone, ale pewnie ciężko byłoby zaadaptować bez tego zabudowania przemysłowe na mieszkaniówkę. Nie wiadomo też co to za stropy były tam zastosowane. Ciekawi mnie, ile tam będzie kondygnacji, obstawiałbym, że tyle co okien. Ciekawi mnie też, jak wysokie są te okna przemysłowe, ale zdaje mi się, że one mogą mieć 2,5 - 3 metry - coś takiego w mieszkaniu może robić wrażenie.

Ten wysoki budynek też wygląda jakoś lżej z tej perspektywy, niż widziany od dołu od al. Jana Pawła II. Trzeba przyznać, że mają rozmach, patrząc na skalę działań, które są tam prowadzone.

Wróć do „Młyny Mogilska Kraków od Noho Investment - forum mieszkańców osiedla”