A ja ostatnio wybrałem się w okolicę i zrobiłem kilka zdjęć tego, jak to wszystko wygląda aktualnie

Muszę przyznać, że osiedle zaczyna robić bardzo pozytywne wrażenie, a pewnie będzie jeszcze lepiej

Do tego według mnie, lokalizacja jest bardzo ciekawa, choć rzeczywiście obok droga jest ruchliwa, a komunikacja publiczna też chyba nie jakoś idealnie rozwinięta.

Najlepiej Apartamenty Bajeczna, które buduje deweloper Atal w Krakowie, wyglądają chyba od strony właśnie bulwarów wiślanych, sąsiadują z nimi całkiem blisko, co dobrze widać na tym zdjęciu

Niestety mieszkania na najniższych piętrach od strony Wisły, to raczej nie będą miały najlepszych widoków. Będą też chyba raczej ciemne, pomimo tego, że znajdują się od strony południowej. Poza ukształtowaniem terenu, zaciemnią je chyba także rosnące po sąsiedzku drzewa. Tu podobnie sprawy się mają z inwestycją
Bajeczna Przystań Kraków, tak także jest sporo lokali, do których można zajrzeć spacerując parkiem nad Wisłą

A tak osiedle Bajeczna wygląda od środka, jest zdecydowanie mniej zielono, niż od drugiej strony, choć wszystko to jest jeszcze w budowie

Wie ktoś może, jak ma wyglądać ostatecznie zagospodarowanie terenu

Bo jest go tu jeszcze sporo wolnego. Czy tu także powstaną jakieś nowe budynki i będzie jeszcze więcej bloków, czy już nie - ktoś się orientuje, jak to całościowo będzie wyglądało

No i czy wszystkie te działki należą do dewelopera Atal, bo to pewnie też ma znaczenie

Jeszcze jedna fotka, na której widać osiedle Atalu od północnej strony. Dobrze, że jest stamtąd blisko do bulwarów i sporej ilości zieleni. W ogóle dobrym sposobem na komunikację tam, wydaje się być rower. Ścieżką rowerową wzdłuż Wisły można się dostać zarówno do centrum, nawet na Salwator, jak i do Czyżyn, w okolice Parku Lotników Polskich i dalej w stronę Nowej Huty