Jaka inwestycja w Krakowie? Mieszkanie ~60 mkw / gdzie kupić

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Rak

Re: Jaka inwestycja w Krakowie? Mieszkanie ~60 mkw / gdzie kupić

Postautor: Rak » 06 cze 2021, 10:08

agby pisze:
Master pisze:Przecież to nie temat o tym, kiedy kupić mieszkanie, ale o tym gdzie kupić mieszkanie do 60 m2 w Krakowie.

Jeżeli zależy Ci na cenie, to zawsze jeszcze są Kliny, ostatnio łaskawiej widziane oraz Złocień, gdzie pewnie ten tramwaj kiedyś podciągną.

Ale jeżeli ktoś ma sugestie kiedy kupić mieszkanie to tez chętnie dowiem się czegoś od mądrzejszych ode mnie osób które siedzą w temacie mieszkań dłużej niż ja, także chill 8-)

Weź flipera na piwo i z nim pogadaj tylko przypadkiem niczego nie podpisuj ;)

Teraz z ofertą jest krucho i mało jest ciekawych miejsc, na szczęście pojawiają się nowe powolutku ..

agby

Postautor: agby » 06 cze 2021, 10:25

Rak pisze:
agby pisze:
Master pisze:Przecież to nie temat o tym, kiedy kupić mieszkanie, ale o tym gdzie kupić mieszkanie do 60 m2 w Krakowie.

Jeżeli zależy Ci na cenie, to zawsze jeszcze są Kliny, ostatnio łaskawiej widziane oraz Złocień, gdzie pewnie ten tramwaj kiedyś podciągną.

Ale jeżeli ktoś ma sugestie kiedy kupić mieszkanie to tez chętnie dowiem się czegoś od mądrzejszych ode mnie osób które siedzą w temacie mieszkań dłużej niż ja, także chill 8-)

Teraz z ofertą jest krucho i mało jest ciekawych miejsc, na szczęście pojawiają się nowe powolutku ..

Tylko jak znaleźć takiego flipera, który jeszcze chętnie się umówi na piwo :lol:

Jeżeli czekanie miałoby mi coś dać, to oczywiście będę czekać i chyba to zrobię bo z obecnych inwestycji nic nie powala. Wiesz może gdzie w najbliższym czasie będą pojawiać się nowe inwestycje? Jeżeli mi się coś bardzo spodoba to naciągnę budżet, może będzie szansa kupić coś fajnego za 9k? Chciałabym też żeby miejsce parkingowe zamknęło się w 25k ale no może być z tym krucho.

Rak

Postautor: Rak » 06 cze 2021, 10:31

agby pisze:
Rak pisze:
agby pisze:

Tylko jak znaleźć takiego flipera, który jeszcze chętnie się umówi na piwo :lol:

Jeżeli czekanie miałoby mi coś dać, to oczywiście będę czekać i chyba to zrobię bo z obecnych inwestycji nic nie powala. Wiesz może gdzie w najbliższym czasie będą pojawiać się nowe inwestycje? Jeżeli mi się coś bardzo spodoba to naciągnę budżet, może będzie szansa kupić coś fajnego za 9k? Chciałabym też żeby miejsce parkingowe zamknęło się w 25k ale no może być z tym krucho.

Pomaga czekanie aktywne. Oglądając mieszkania z "deweloperami" oni czasem coś chlapną o planowanym obok lub całkowicie gdzie indziej etapie.

Jak już oglądniesz rzuty i miejsce i Cię nie będzie interesować wrzuć tutaj informację aby inni normalni ludzie się załapali przed fliperami, którzy "piją piwo z deweloperami" regularnie za pieniądze biedaków, którzy po prostu wcześniej czegoś zwyczajnie nie widzieli bo .. byli w swojej pracy i nie mieli kiedy.

Rak

Postautor: Rak » 09 cze 2021, 21:52

agby pisze:

Agby z ciekawości jak poszukiwania czy odpuszczasz na razie.

Karkowi

Postautor: Karkowi » 11 cze 2021, 21:45

Ja kupuję na osiedlu Bonarka Living za 8100/m2. Jest tam jeszcze sporo mieszkań trzypokojowych o podobnym metrażu i dobry, sprawdzony deweloper. Komunikacja całkiem OK spod Bonarki, nie jest też daleko do Ronda Matecznego. Teraz wynajmuję mieszkanie w innym bloku od tego dewelopera i jest w porządku, chociaż nie wiem czy tak można porównywać standardy... Jedyny chyba minus to korki na Puszkarskiej i moze byś dosc głośno, ale teraz też mieszkam w miejscu gdzie teoretycznie powinno być głośno, a nie jest, można się przyzwyczaić.

Ogólnie to też szukalismy w podobnej cenie i okolo 60-65m i naprawdę ciężko coś sensownego znaleźć. Nowa Lipska jeszcze wpadła w oko, ale tam układy mieszkań kiepskie :(

agby

Postautor: agby » 13 cze 2021, 12:07

Rak pisze:
agby pisze:

Agby z ciekawości jak poszukiwania czy odpuszczasz na razie.

Stwierdziłam, że będę obserwować i może się uda znaleźć coś ciekawego na promocji. Nie chcę żeby ten wątek wygasł, więc byłabym wdzięczna za posty i wypowiedzi, na przykład gdy ktoś z Was znajdzie coś ciekawego o tym metrażu, lub pojawi się interesująca inwestycja z niewygórowanymi cenami.
Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą, może zaraz na początku inwestycji, na etapie dziury w ziemi uda się znaleźć coś taniej? Chyba jednak wtedy są dużo lepsze ceny niż na kolejnych etapach budowy. Wiadomo tylko, że deweloper sprawdzony :P
Bonarka Living - wolałabym ciut taniej, bo obecnie tam są oferty po 10k/ mkw :P
Ostatnio zmieniony 13 cze 2021, 13:45 przez agby, łącznie zmieniany 2 razy.

PatrykTrav

Postautor: PatrykTrav » 13 cze 2021, 12:22

A okolice Bagrów? Dobra komunikacja, tramwaje, dworzec. Chociaż tam też chyba ostatnio odlecieli z cenami, ale można popróbować na rynku wtórnym.

agby

Postautor: agby » 13 cze 2021, 13:46

PatrykTrav pisze:A okolice Bagrów? Dobra komunikacja, tramwaje, dworzec. Chociaż tam też chyba ostatnio odlecieli z cenami, ale można popróbować na rynku wtórnym.

Właśnie zastanawiam się nad rynkiem wtórnym, jednak trochę się tego obawiam. I chciałabym wszystko wyremontować od zera, pod siebie, więc z pierwotnym jest łatwiej.

Rak

Postautor: Rak » 13 cze 2021, 14:44

Prawda. Jak nie znoszę wtórnego, to gdybym musiał spojrzałbym na niego bo deweloperzy teraz sprzedaja za ile chcą, może będzie cudem.wiekszy wybor ale to w nowym roku raczej także jeżeli coś by spasowalo i było w cenie Ok to _może- nie ma coku czekać całego.

agby

Postautor: agby » 13 cze 2021, 18:51

Rak pisze:Prawda. Jak nie znoszę wtórnego, to gdybym musiał spojrzałbym na niego bo deweloperzy teraz sprzedaja za ile chcą, może będzie cudem.wiekszy wybor ale to w nowym roku raczej także jeżeli coś by spasowalo i było w cenie Ok to _może- nie ma coku czekać całego.

Gdybym miała brać coś z wtórnego to musiałaby to być świetna okazja, cena na tyle niska aby opłacało mi się zrobić jakiś remont. Chociaż nie ukrywam z drugiej strony to fajnie jest wejść fizycznie do mieszkania przed jego kupnem, natomiast umówmy się - w przypadku rynku pierwotnego nie zawsze jest taka możliwość.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”