Inwestycja Lokum Vista Kraków - opinie i forum (Wola Duchacka)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Martab

Re: Inwestycja Lokum Vista Kraków - opinie i forum (Wola Duchacka)

Postautor: Martab » 19 maja 2021, 0:20

Mateuszkrk93 pisze:10 kolejnych dni minęło a jak nowych rezerwacji nie było tak nadal nie ma.
Czy myślicie, że będą jakieś promocje na wakacje?

10k z metra? Dobra cena? Np osiedle bonarka ma duże lepsze ceny :P w lepszej lokalizacji :P

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 19 maja 2021, 0:23

Wydaje mi się, ze lokalizacyjne Vista nie gorsza, względna cisza i spokój poza godzinami kiedy są korki.
Przy osiedlu bonarka chyba będzie słychać pociągi, a Vista w głębi osiedla ma fajny pasek zieleni, a potem domy jednorodzinne.
Tylko te ceny... trochę jakby było grane na "nie zależy nam na sprzedaży" :roll:

drake

Postautor: drake » 19 maja 2021, 0:30

Aktualnie strona Lokum wygląda jakby miała wirusa.

A Bonarka Living jakby z estakady dało się wjechać samochodem do mieszkania :)

pozdro

Postautor: pozdro » 20 maja 2021, 6:43

Ja akurat wolalbym duzo bardziej inwestycje od Echo bo jest bardzo dobrze zlokalizowana. Estakada to chyba bedzie zasłonięta przez pierwszy blok. Wiec ten najbliżej Bonarki z widokiem na poludnie sa fajne mieszkania. Mozna spokojnie kupowac. A cena 7600zl/m2 to jest poprostu okazja. Zakladajac ze mamy 2 min na Zablocie SKA. Kladke nad Tishnera i jestesmy przy Rondzie Matecznego. Potem wilga kladka na Ludwinow i jestesmy na kazimierzu po 10 min rowerkiem.

Skaka

Postautor: Skaka » 20 maja 2021, 7:52

Chyba bedzie zasłonieta? Czasami lepiej po prostu milczec niż pisać o miejscu w którym najwyraźniej sie nie było. Jakaś 1/3 cofnietego budynku ma widok wprost na estakadę, reszta budynku ma ten widok po kątach, ale całkiem szerokich kątach bowiem Turowicza w sposób urokliwy zakreca w tym miejscu wprost okalając te budynki. Oczywiscie ten budynek blizej ma dużo gorzej, ale ten przypadek to już absurd nie warty nawet dyskusji

yyeeoo

Postautor: yyeeoo » 20 maja 2021, 9:59

Vista to moim zdaniem chyba najsensowniejsza inwestycja Lokum. 5 min piechotą na ogromne tereny zielone Krzemionek, Kopiec etc.
Teraz jak są kładki rowerowe to kilka minut do Podgórza i Parku Bednarskiego rowerem. Bonarka dosłownie pod nosem i dobry wylot na A4 z Wielickiej.

Ciekawe mieszkania mogą być na górnych pietrach od zachodu, Sławka nie powinno być już słychać, a na dole mpec i zajezdnia, także widoku z okien nie zabudują.

Do zastanowienia i wybadania są na pewno mniejsze sklepy w pobliżu i korkowanie się Sławka do Kamińskiego. No i plac zabaw.

Co do Bonarki Living, którą tu część osób wymienia. To tak jak bardzo cenię Echo za jakość i obsługę klienta ( Lokum do nich w tym akurat nie ma startu), to Bonarka Living jak dla mnie jest totalną porażką lub jako wynajem dla pracowników, tyle.

Estakada bez ekranów z prędkościami jak na ekspresówce na wysokości okiem - co jest kuriozum i całą masą grubych fur i motocykli w lecie, którzy dają tam w palnik po nocach bo jest baardzo długa prosta - no jednak podziękuję.

Ale pewnie pod wynajem czy dla pracowników korpo i tak pewnie firmy im to wykupią ;)

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 20 maja 2021, 10:12

yyeeoo pisze:Vista to moim zdaniem chyba najsensowniejsza inwestycja Lokum. (...), to Bonarka Living jak dla mnie jest totalną porażką lub jako wynajem dla pracowników, tyle.

Uważasz ,że cenowo lepiej przepłacać 25% więcej za Lokum. Patrząc na sprzedaż to lepiej idzie na bonarce :P

yyeeoo

Postautor: yyeeoo » 20 maja 2021, 10:18

JanuszBiznesu pisze:
yyeeoo pisze:Vista to moim zdaniem chyba najsensowniejsza inwestycja Lokum. (...), to Bonarka Living jak dla mnie jest totalną porażką lub jako wynajem dla pracowników, tyle.

Uważasz ,że cenowo lepiej przepłacać 25% więcej za Lokum. Patrząc na sprzedaż to lepiej idzie na bonarce :P

Nie mówię, że mieszkanie tam kupuję ;)
Uważam, że niezależnie od ceny i tego czy jest to 20, czy 30 % taniej - jeżeli obie inwestycje ( albo pewnie z 10 różnych inwestycji jak ktoś szuka mieszkania) są w Twoim budżecie, w życiu bym nie kupił mieszkania pod ekspresówką w mieście. Tak samo jak nie kupiłbym mieszkania 25% tańszego w kamienicy, gdzie jest hostel na dole.

Echo nie bez powodu sprzedaje te mieszkania w takich cenach.

Poziom sprzedaży mnie nie interesuje bo nie patrze na to z pułapu dewelopera, tylko racjonalnego normalnego klienta i to nie inwestycyjnego ;)

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 20 maja 2021, 11:36

yyeeoo pisze:
JanuszBiznesu pisze:

Nie mówię, że mieszkanie tam kupuję ;)
Uważam, że niezależnie od ceny i tego czy jest to 20, czy 30 % taniej - jeżeli obie inwestycje ( albo pewnie z 10 różnych inwestycji jak ktoś szuka mieszkania) są w Twoim budżecie, w życiu bym nie kupił mieszkania pod ekspresówką w mieście. Tak samo jak nie kupiłbym mieszkania 25% tańszego w kamienicy, gdzie jest hostel na dole.

Echo nie bez powodu sprzedaje te mieszkania w takich cenach.

Poziom sprzedaży mnie nie interesuje bo nie patrze na to z pułapu dewelopera, tylko racjonalnego normalnego klienta i to nie inwestycyjnego ;)

Wiadomo ,że jeśli masz kasę to nie oglądasz tak każdej złotówki. Ja mam podejście, że każdy zakup to inwestycja która ma mi się zwrócić :P
Każda inwestycje ocenia pod kontem stosunku ceny do wartości (oczywiście rozumianej subiektywnie :)
Ale generalnie zgadzam się ,że większość rozumuje: "Jak stać mnie na droższe to biere". Pytanie co to znaczy stać mnie? mam gotówkę? mam na wkład własny? lub nie ale liczę że Państwo mi ten wkład zagwarantuje :)

Padre

Postautor: Padre » 20 cze 2021, 11:23

Bardzo chciałem kupić mieszkanie w tej inwestycji.( Ostatecznie z przyczyn osobistych kupiłem w innej lokalizacji) Ale spędziłem tam wraz z żoną ogrom czasu.
Znaleźliśmy kilka minusów , na niskich piętrach hałas od ul. Sławka i w światła aut uderzające prosto w okna od ul. Puszkarskiej w drugim etapie i dziwny parking. Ale Jeślii komuś się podoba osiedle , same mieszkania i lokalizacja pasuje ... Ja polecam.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”