co do samego osiedla - piękna sprawa, kolejny teren z klocem na klocu, pod przykrywką ekologii, integracji z tkanką miejską i innymi pierdoletami. i taksówki wodne....hahahaha, jak nic będą pasażerów wozić na zakupy do Selgrosa, będzie szybcie niż nowohucką
Plaszov Carlo / osiedle mieszkaniowe na terenie Portu Płaszów od Capital High / Alkyon High - opinie na forum
Re: Plaszov Carlo / osiedle mieszkaniowe na terenie Portu Płaszów od Capital High / Alkyon High - opinie na forum
Plaszov Carlo?!?! kto to wymyślił? proszę, usuńcie stąd tego potworka językowego, to jest tak przykre że oczy bolą.
co do samego osiedla - piękna sprawa, kolejny teren z klocem na klocu, pod przykrywką ekologii, integracji z tkanką miejską i innymi pierdoletami. i taksówki wodne....hahahaha, jak nic będą pasażerów wozić na zakupy do Selgrosa, będzie szybcie niż nowohucką

Re: Plaszov Carlo / osiedle mieszkaniowe na terenie Portu Płaszów od Capital High / Alkyon High - opinie na forum
1. Bez podniesienia terenu albo jakichś wałów powodziowych te budynki będą zalewane a na wizualizacjach nic takiego nie widzę.
2. Nie wiem, czy brudna woda z wisły płynąca tym kanałem przez środek osiedla to jest coś co chciałbym oglądać
.
3. Ceny na pewno będą kosmiczne.
2. Nie wiem, czy brudna woda z wisły płynąca tym kanałem przez środek osiedla to jest coś co chciałbym oglądać
_dwd_ pisze:1. Bez podniesienia terenu albo jakichś wałów powodziowych te budynki będą zalewane a na wizualizacjach nic takiego nie widzę.
2. Nie wiem, czy brudna woda z wisły płynąca tym kanałem przez środek osiedla to jest coś co chciałbym oglądać.
Ee tam to jest nieistotne, wazne, ze snoby beda mogly pochwalic sie w towarzystwie, ze mieszkaja w "polskim" Monaco i do żabki plyną łódką
I po projekcie
biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/plany-na-port-plaszow-zatrzymane_59460.html
biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/plany-na-port-plaszow-zatrzymane_59460.html
Mar G pisze:I po projekcie
No bo dla władz Krakowa lepiej, żeby mieszkania budowano w Zesławicach, czy na Rybitwach, bez infrastruktury itp. A w mieście, na wielu dobrych działkach, to co najwyżej mieszkania na wynajem dla funduszy i różnych dużych graczy na rynku.
Z drugiej strony od budynków usługowych, to inne podatki ma miasto, niż od mieszkań.
Inna sprawa, czy to na pewno było dobre miejsce na mieszkaniówkę, nie wiem jak tam z potencjalnym zagrożeniem powodziowym, choć chyba nie jest tam jakoś dużo gorzej, niż wzdłuż większości Wisły.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”