Tadzik pisze:Skaka pisze:Ja to niezbyt rozumiem na co ludzie chcieliby miec te widoki. Do tych biurowców jest dobre 70m. Działka w samym centrum miasta, biurowce są zwykle puste w godzinach wieczornych (czyli gdy widać przez okna) -> na co chcieliby ludzie miec ten widok? Gory? Las? Przecież nie da sie tak w środku miasta(poza wyjątkami).
Ja kupiłem ostatnio mieszkanie prawie w środku miasta 60m, rynek wtórny, poniżej 400 tys, mam widok na Tatry i całą panorame Krakowa

Ja nie mowię, że sie nie da. Ja się dziwie czemu dla kogos przy kupnie mieszkania w środku Krakowa priorytetem(lub jakimkolwiek czynnikiem) jest widok na las i góry. I o ile rozumiem sens szukania czegos, gdzie okna sąsiadów nie są 15 metrów od Ciebie, o tyle czepiania sie Fabrycznej City bo 100m dalej jest biurowiec (i to całkiem ładny) to w mojej opinii absurd.
I tak, ja też kiedyś mieszkałem w wielkiej płycie przy łużyckiej i miałem widok na Tatry. Ale rownocześnie było tam pare innych minusów, których ten widok nie bardzo rekompensował