Jak wyglada a kominy wentylacyjne w blokach? Jeden kominy na kilka mieszkan i mi zaciaga dymem z papierosow, przypalonym obiadem i innymi smrodami, lads nie a koronawirusem?
Do niedawana myslalem ze kazde mieszkanie ma osoba rure, ale chyba to bujda. Bo od paru dni mi smrod spalenizny chyba wentylacja wpada
Jak działa wentylacja w bloku / zapachy z innych mieszkań w mieszkaniu / co zrobić
Re: Jak działa wentylacja w bloku / zapachy z innych mieszkań w mieszkaniu / co zrobić
pozdro pisze:Do niedawana myslalem ze kazde mieszkanie ma osoba rure, ale chyba to bujda. Bo od paru dni mi smrod spalenizny chyba wentylacja wpada
To chyba źle myślałeś, wyobraź sobie blok choćby 10 piętrowy i po jednej róże od każdego mieszkania, razy np. 10 mieszkań na piętrze, to by dawało jakieś 100 rur o odpowiednio dużym przekroju, teraz to sobie zwizualizuj

Re: Jak działa wentylacja w bloku / zapachy z innych mieszkań w mieszkaniu / co zrobić
Przy wentylacji mechanicznej rura jest wspólna a w każdym mieszkaniu masz "ogranicznik przepływu" powietrza - chodzi o to żeby z każdego mieszkania ciągnęło tyle samo.
Niestety czasami zdarza się że ktoś podłączy do wentylacji mechanicznej okap i wtedy po włączeniu wentylatora wpycha wszystkim swoje zapachy.
Niestety czasami zdarza się że ktoś podłączy do wentylacji mechanicznej okap i wtedy po włączeniu wentylatora wpycha wszystkim swoje zapachy.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”