To będą wydatki wspólnoty, tak jak np. monitoring kamer na zewnątrz budynku, wewnątrz i w garażu podziemnym. Nie mówiąc już o ewentualnych szlabanach oddzielajacych miejsca parkingowe naszej wspólnoty od innych wspólnot hehehehe:)
Doskonały przyklad jest na Okulickiego 51 , jak ktoś przejeżdża przez to osiedle kolo szpitala Rydygiera i wylatuje na ul. Okulickiego to na koncu jest blok LC Corp, tam został zrobiony monitoring kamer całego budynku do okoła i w środku łącznie z windą i garażem podziemnym. Kamery patrzą nawet na zewnętrzny parking.
Monitoring na nowym osiedlu Piasta Park Kraków - zalety i wady
Re: Monitoring na nowym osiedlu Piasta Park Kraków - zalety i wady
Mieszkałem tam na Okulickiego i kamery się przydały bo np. wynajmujacy studenci potukli lustro w windzie to ich szybko znaleźli i oni byli obciążeni a nie wspólnota. Włamań w garażu też nie było, mozna bylo rowery tam trzymać. Wglad w kamery miala tylko firma obsługująca i policja. Blok obok w garażu podziemnym facet zapalil auto i spalił garaz i 30 aut, zapis z kamery moglby pomóc przy ustaleniu winnego. Do tej pory chyba ludzie parkują poza garazem bo wspolnota nie ma kasy na jego remont.
Kamera moze uchronić lub zapobiec albo odstraszyć. NIE LOBBUJE ANI NIE MAM ZAMIARU NAKLANIAC
to sa tylko moje doswiadczenia.
Kamera moze uchronić lub zapobiec albo odstraszyć. NIE LOBBUJE ANI NIE MAM ZAMIARU NAKLANIAC

Re: Monitoring na nowym osiedlu Piasta Park Kraków - zalety i wady
Masz w zupełności racje nie mam nic przeciwko kamerą na zewnątrz np przy wejściach wyjazdach i na parking zewnętrzny. Nie raz pomogą znaleźć winnego jakiegoś czynu. Ale jak też wspomniałeś mogą odstraszyć potęcjalnego złodzieja czy sprawcę jakiegoś czynu. Nie podoba mi się jedynie monitoring na klatkach schodowych na piętrach. Wszystko ma oczywiście + i -.
-
Re: Re: Monitoring na nowym osiedlu Piasta Park Kraków - zalety i wady
Ja bym się wypowiedział jak najbardziej za monitoringiem na zew w szczególności parking oraz plac przy bloku.
Chcąc nie chcąc osiedle Piastów do tych grzecznych nie należy.
Nie wiem czy ktoś pamięta jak powstał blok przy US i to co tam się działo...... na szczęście teraz widać że ciut poprawy ku dobremu
Chcąc nie chcąc osiedle Piastów do tych grzecznych nie należy.
Nie wiem czy ktoś pamięta jak powstał blok przy US i to co tam się działo...... na szczęście teraz widać że ciut poprawy ku dobremu

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”