[Etap. II] Odbiór mieszkania od dewelopera Atal w inwestycji Wielicka Garden w Krakowie
Re: [Etap. II] Odbiór mieszkania od dewelopera Atal w inwestycji Wielicka Garden w Krakowie
W moim przypadku było kilkanaście usterek,ale w większości są w fazie usuwania. Bardziej niepokoi mnie fakt, że wszystkie drzwi i klatki są otwarte. Kto zatem odpowiada w tym momencie za ewentualne uszkodzenia, jeżeli nikt tego nie pilnuje.
Re: [Etap. II] Odbiór mieszkania od dewelopera Atal w inwestycji Wielicka Garden w Krakowie
dlos pisze:Drodzy sąsiedzi!
Jak się mają nasze odbiory? Kupowałam mieszkanie dosyć późno, w dodatku z wykończeniem, więc to jeszcze przede mną, ale jestem potwornie ciekawa jak to przebiega w naszym przypadku. Czy są jakieś powtarzalne błędy ze strony dewelopera? Czy osoby decydujące się na mieszkanie z wykończeniem zaczęły już odbiory? Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź.
Z tego co udało mi się dowiedzieć nie ma jeszcze grafiku odbioru mieszkań z wykończeniem, ale ma to nastąpić w lutym.
Mieszkanie "pod klucz" odbieramy w drugim tygodniu stycznia. Informację o możliwym odbiorze otrzymaliśmy w ubiegłym tygodniu.
Czy ktoś zwrócił uwagę na fakt,że furtka jest zawsze całkiem otwarta i nie ma możliwości, żeby ją zatrzasnąć,analogiczna sytuacja jest z drzwiami do klatki. Zastanawiam się zatem po co mi domofon w zaistniałej sytuacji. Czy u kogoś można zatrzasnac drzwi do klatki?
Mam pytanie do mieszkańców pierwszego etapu czy kiedyś ta furtka się zamykała i jest po prostu zepsuta?
Mam pytanie do mieszkańców pierwszego etapu czy kiedyś ta furtka się zamykała i jest po prostu zepsuta?
79con pisze:Mieszkanie "pod klucz" odbieramy w drugim tygodniu stycznia. Informację o możliwym odbiorze otrzymaliśmy w ubiegłym tygodniu.
A jak mieliście w umowie? Wykończenie do końca stycznia czy lutego?
Witam,
Na jakiej zasadzie obowiązuje gwarancja na grzejnik łazienkowy? Chciałabym sprzedać ten dostarczony przez dewelopera, ale nie otrzymałam gwarancji.
Czy ktoś może dostał kartę gwarancyjną lub wie do kogo można się zgłosić?
Pozdr
Na jakiej zasadzie obowiązuje gwarancja na grzejnik łazienkowy? Chciałabym sprzedać ten dostarczony przez dewelopera, ale nie otrzymałam gwarancji.
Czy ktoś może dostał kartę gwarancyjną lub wie do kogo można się zgłosić?
Pozdr
Dzień dobry Państwu.
Mam prośbę o polecenie firmy, która pomogła Państwu w odbiorze mieszkania.
Pozdrawiam,
Basia
Pozdrawiam,
Basia
sforza pisze:Dzień dobry Państwu.
Na forum chyba raczej odpadają reklamy firm odbierających mieszkania, ale w google można bez problemu taką znaleźć. A o tym, jak wygląda odbiór mieszkania od dewelopera, można poczytać tutaj. No i jest jeszcze opcja pójścia na odbiór z fachowcem, który będzie wykańczał mieszkanie.
Dziękuje za odpowiedz.
Miłego dnia
Miłego dnia
Wróć do „Wielicka Garden Kraków od dewelopera Atal - forum mieszkańców osiedla”