odbioryarchitekt.wixsite.com/odbiormieszkankrakow/contact
Jest takich firm sporo w Krakowie, więc na pewno coś znajdziesz

mor3nko pisze:samuel pisze:A trwa wstępny odbiór mieszkania do dewelopera, taki, jak są teraz organizowane. Jest czas, żeby wszystko spokojnie obejrzeć?
Kilka postów wyżej wspominaliśmy że dają godzinę więc trzeba się uwijać.
Jak już będziecie po swoich odbiorach podzielcie się jak wyglądała u Was usterkowość![]()
(czy ktoś z was posiada informację ile wynosi stawka za czynsz za mieszkanie a ile za garaż w etapie I lub ile planowo ma wynieść u nas? Nigdzie nie mogę uzyskać tej informacji)
Puszka pisze:mor3nko pisze:samuel pisze:A trwa wstępny odbiór mieszkania do dewelopera, taki, jak są teraz organizowane. Jest czas, żeby wszystko spokojnie obejrzeć?
Kilka postów wyżej wspominaliśmy że dają godzinę więc trzeba się uwijać.
Jak już będziecie po swoich odbiorach podzielcie się jak wyglądała u Was usterkowość![]()
(czy ktoś z was posiada informację ile wynosi stawka za czynsz za mieszkanie a ile za garaż w etapie I lub ile planowo ma wynieść u nas? Nigdzie nie mogę uzyskać tej informacji)
Ja już jestem po odbiorze. Wylewki były idealne,ściany bez zarzutu, tynk idealnie suchy. Generalnie firma sprawdzająca nam mieszkanie mówiła, że jakość jest dobra. Jeśli chodzi o usterki to trochę wyłapali, m.in. zarysowania fabryczne na szybach (kwalifikujące się do wymiany), otwór na drzwi trochę za nisko, brak zaślepki (okno balkonowe), w łazience odpływ do pralki nie został wkuty w tynk tylko puszczony na zewnątrz, brak poziomu na suficie. Sprawdzili nam też okna kamerą termowizyjną i wyłapali źle zamontowaną uszczelkę.
mor3nko pisze:Puszka pisze:mor3nko pisze:Kilka postów wyżej wspominaliśmy że dają godzinę więc trzeba się uwijać.
Ja już jestem po odbiorze. Wylewki były idealne,ściany bez zarzutu, tynk idealnie suchy. Generalnie firma sprawdzająca nam mieszkanie mówiła, że jakość jest dobra. Jeśli chodzi o usterki to trochę wyłapali, m.in. zarysowania fabryczne na szybach (kwalifikujące się do wymiany), otwór na drzwi trochę za nisko, brak zaślepki (okno balkonowe), w łazience odpływ do pralki nie został wkuty w tynk tylko puszczony na zewnątrz, brak poziomu na suficie. Sprawdzili nam też okna kamerą termowizyjną i wyłapali źle zamontowaną uszczelkę.
Czyli wszędzie trzymają bardzo zbliżony poziom. U mnie typ usterek ten sam. Co zamierzasz zrobić z odpływami? Bo chyba u każdego są zostawione na zewnątrz. I czy wspominali coś o obmiarach po wykonawczych które mieli rozsyłać 2 tygodnie temu i o planowanych odbiorach końcowych? Czy ktoś został też dopuszczony do obejrzenia komórki lokatorskiej i garażu (mnie miesiąc temu nie wpuścili tam)?
Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości