Inwestycja Lokum Siesta Kraków - Deweloper Lokum - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
krakowiaczek

Re: Inwestycja Lokum Siesta Kraków - Deweloper Lokum - opinie i forum

Postautor: krakowiaczek » 28 sie 2026, 11:24

Tak, jest, to Dom Development.

Część mieszkańców chce walczyć, część jest za (można sprawdzić grupę "Rydlówka i okolice Wilgi" na .).

Obrazek

hiperleksja

Postautor: hiperleksja » 28 sie 2026, 15:58

Lokalizacja według moich kryteriów jest topowa. Ale obawiam się że ceny będą poza zasięgiem.

anderson

Postautor: anderson » 01 wrz 2026, 12:47

zgadzam sie co do lokalizacji - znam wiele osob co po zamieszkaniu w mniejszym mieszkaniu w tej okolicy, szuka pozniej wiekszych w tej samej okolicy
ceny na starych etapach siesta faktycznie byly spore wiec tez nie spodziewam sie ze bedzie tanio

bartekrk

Postautor: bartekrk » 01 wrz 2026, 14:52

hiperleksja pisze:Lokalizacja według moich kryteriów jest topowa. Ale obawiam się że ceny będą poza zasięgiem.

Przepraszam z góry za niezrozumienie, ale co jest topowego w tej lokalizacji? Z mojej perspektywy to paskudna ulica Rydlówka, gdzie mieszają się złomowiska, nieurządzona zieleń, chodniki w stanie opłakanym z napchanymi jeden obok drugiego jak inżynierzy na pontonie blokami. Do przystanku trzeba iść nieoświetloną ulicą pomiędzy jakimiś krzakami. Może potencjał spaceru wzdłuż tej zarośniętej sadzawki zwaną wilgą?
Bądźmy poważni....

anderson pisze:zgadzam sie co do lokalizacji - znam wiele osob co po zamieszkaniu w mniejszym mieszkaniu w tej okolicy, szuka pozniej wiekszych w tej samej okolicy

Ja znam takich co mieszkali z matką i babcią na wzgórzach krzesławickich, a potem się przeprowadzili do większego w tej samej okolicy, wynika z tego, że tam też jest super.

hiperleksja

Postautor: hiperleksja » 02 wrz 2026, 0:56

bartekrk pisze:Przepraszam z góry za niezrozumienie, ale co jest topowego w tej lokalizacji? Z mojej perspektywy to paskudna ulica Rydlówka, gdzie mieszają się złomowiska, nieurządzona zieleń, chodniki w stanie opłakanym z napchanymi jeden obok drugiego jak inżynierzy na pontonie blokami. Do przystanku trzeba iść nieoświetloną ulicą pomiędzy jakimiś krzakami. Może potencjał spaceru wzdłuż tej zarośniętej sadzawki zwaną wilgą?
Bądźmy poważni....

Mnie interesuje odcinek Kobierzyńskiej w kierunku Kapelanki. Wystarczy dorobić tam DDR i będzie gites.
Złomowiska odstraszają sebixów w pierdowozach i blondynki z botuliną w ustach.
Nieurządzona zieleń to jeden z najlepszych atrybutów, ale obawiam się że o zaletach bioróżnorodności i wadach równo koszonych trawników w otoczeniu betonu to raczej nie porozmawiamy.
Chodniki się naprawia.
Wilga, ten sam argument jak o nieurządzonej zieleni.

Cieszę się że nigdy nie będziemy sąsiadami.

bartekrk

Postautor: bartekrk » 02 wrz 2026, 15:40

hiperleksja pisze:
bartekrk pisze:Przepraszam z góry za niezrozumienie, ale co jest topowego w tej lokalizacji? Z mojej perspektywy to paskudna ulica Rydlówka, gdzie mieszają się złomowiska, nieurządzona zieleń, chodniki w stanie opłakanym z napchanymi jeden obok drugiego jak inżynierzy na pontonie blokami. Do przystanku trzeba iść nieoświetloną ulicą pomiędzy jakimiś krzakami. Może potencjał spaceru wzdłuż tej zarośniętej sadzawki zwaną wilgą?
Bądźmy poważni....

Mnie interesuje odcinek Kobierzyńskiej w kierunku Kapelanki. Wystarczy dorobić tam DDR i będzie gites.
Złomowiska odstraszają sebixów w pierdowozach i blondynki z botuliną w ustach.
Nieurządzona zieleń to jeden z najlepszych atrybutów, ale obawiam się że o zaletach bioróżnorodności i wadach równo koszonych trawników w otoczeniu betonu to raczej nie porozmawiamy.
Chodniki się naprawia.
Wilga, ten sam argument jak o nieurządzonej zieleni.

Cieszę się że nigdy nie będziemy sąsiadami.

A, no to jeżeli takie są kryteria topowej lokalizacji (śmietnik urbanistyczny, dziurawe drogi, chodniki do naprawy, brak oświetlenia, gdzie wystarczy to wszystko ponaprawiać, podorabiać DDR itd.) to mam znacznie lepszą lokalizację, spełniającą wszystkie ww. kryteria - Przylasek Rusiecki.

Tak, w pełni się zgadzam, na szczęście nigdy nie będziemy sąsiadami, ale może uda mi się tam ulokować jakiegoś najemcę z Bangladeszu, żeby czuł się jak u siebie, to kto wie, może się miniemy gdy będę robił inspekcję mieszkania.

anderson

Postautor: anderson » 07 wrz 2026, 2:42

to po co w ogole sie interesujesz ta okolica skoro taka zla? a zwlaszcza na siesta to tanio do zakupu pod wynajem nie bedzie?

przychylam sie do opinii kolegi wczesniej i powiem tak: to faktycznie fatalna okolica, do tego drogo, narzekaczy ktorym nie pasuje zycie tutaj tez sporo wiec pewnie bedzie lepiej jak poszukasz sobie czegos w innym rejonie krakowa! powodzenia!

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”