Postautor: motor » 07 sty 2018, 22:16
Niestety cały problem jest raczej z tego ze w Krakowie jest norma pokrycia do mieszkań tylko 0,7 w tym rejonie. Sami deweloperzy nie daja od siebie nic wiecej. Od niedawana juz jest 100% czyli 1 mieszkanie - 1 miejsce. Ja nie wierze ze jakos to bedzie, bo zapewne znajdzie się wiele osób, które późno przyjadą, nie bedzie juz miejsca wiec "jakos " gdzies sie jeszcze wcisna w miejsce, ktora prawie komus zagrodzi lub silnie utrudni wyjazd. Samo parkowanie na ulicy wzdluz bloku na pewno silnie utrudni parkownie osobom z miejscem zewnetrznym. U niektorych znajomych przez wlasnie ze jakos tak bedzie musieli na calej dlugosci chodnika powstawiac słupki, bo ludzie tak stawali, ze kobiety z dziecmi z klatki nie mogly wychodzic.
Niestety tez ubolewam, ze nie ma chocby parunastu miejsc ogolnodostepnych. Obecnie rodzina lub goscie nie maja totalnie gdzie zaparkowac. Jednak narzekania ludzi na to ze nie maja miejsca - przeciez to jest taki rejon i na innych inwestycjach jest dokładnie taki sam problem. Ja rezygnowalem z zakupu mieszkan od dewelopera, ktory nie dawal mi miejsca.